Vicepremierul Marcel Ciolacu: În 2018 nu va exista nicio taxă nouă VIDEO

Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că în 2018 "nu va exista nicio taxă nouă", prin urmare nici angajatorul şi nici angajatul nu vor plăti bani în plus la stat anul viitor. Mesajul vicepremierului Marcel Ciolacu vine in contextul in care introducerea unei noi taxe de solidaritate a provocat un scandal uriaş în ultima perioadă.

23 oct. 2017, 13:32
Vicepremierul Marcel Ciolacu: În 2018 nu va exista nicio taxă nouă VIDEO

„Nu se modifică bugetele. Nu va exista nici o taxă nouă și iar atât pentru pentru angajator cât și pentru angajat nu va exista nici o taxă în plus anul viitor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Taxa de solidaritate nu va însemna nicio cheltuială în plus pentru angajator

Proiectul de buget pe 2018 cuprinde majorările de pensii şi salarii din programul de guvernare. Este anunţul pe care îl face executivul, iar în paralel pregăteşte schimbări fiscale importante, care vor avea primul mare efect în bugetul de pensii.

Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi aplicat de la începutul anului viitor. Singura plată care rămâne pe numele angajatorului va fi aşa-zisa taxă de solidaritate.

Vicepremierul Ciolacu: Nu va exista nicio noua taxa, este exclus sa existe.  Este vorba de o redistribuire a acestor bani si sa nu facem niciun angajat sa plateasca in 6 conturi.

Aproape un sfert din încasările de la buget vin din TVA, unde se implementează o altă modificare importantă. TVA split va fi opţională din 2018, dar ţinteşte firmele cu un istoric problematic, spune ministrul Finantelor.