Victor Ponta, despre Iohannis: Are ticăloşia lui Băsescu, dar nu are inteligenţa lui

Fostul premier Victor Ponta a declarat la România TV că președintele Klaus Iohannis a confiscat sărbătoarea naţională de 1 decembrie.

29 nov. 2016, 20:28
Victor Ponta, despre Iohannis: Are ticăloşia lui Băsescu, dar nu are inteligenţa lui

„El nici nu știe limba română. Domnul Iohannis face o zi anti-națională. E o petrecere ca de ziua lui, și-a chemat prietenii, dușmanii, nu. Unire, nici atât. Nu a fost vreodată o țară atât de dezbinată. Ne-a fost confiscată Ziua Națională de către domnul Klaus. Eu cred că românii vor fi mai uniți împotriva lui și a lui Julien. El folosește dosarele penale în bătălii politice. El spune așa: ”Pe Dragnea, pe Ponta pe Tăriceanu nu îi chem, pe Băsescu îl chem că poate fac o alianță cu el”. El are ticăloșia lui Băsescu, dar nu are inteligența lui Băsescu”, a declarat Ponta la România TV.

Cât a fost primar la Sibiu, nu a fost niciodată prezent la Ziua Națională.

Citeşte şi: Traian Băsescu către Klaus Iohannis: Ziua Naţională nu e ziua preşedintelui. Trebuia să invite toate instituţiile

El se comportă la Cotroceni ca la cele 6 case luate cu acte false. El are voie să mintă că le-a luat din meditații, ceilalți, nu. Nouă ni s-au vândut, în aceșt doi ani, niște minciuni”, a spus Victor Ponta. 

„Înalta Curte a dat două decizii în două dosare importante. Un dosar cu mari judecatori, dintre care toti achitati si un alt dosar in care un domn pe care nu il simpatizez deloc Videnu este achitat, nu e penal. Eu am un dosar penal pe care mi l-a facut Blejnar care acum nu se poate uita la noi. Iohannis va avea ca rezultat  exact ce i s-a intamplat lui Basescu”.

Citeşte şi:  Iohannis, despre invitaţiile la defilarea de 1 Decembrie: Dăm semnale că de la vârful statului se promoveaza curăţenia politică

Este Ziua Nationala, o zi dedicata unor manifestari foarte vizibile care vor sa sublinieze caracterul statului roman, de stat unitar, de stat de drept, de stat european, de stat membru NATO. Prin manifestarile de 1 Decembrie, nu dorim doar sa omagiem trecutul, ci sa creionam viitorul Romaniei. Viitorul Romaniei se bazeaza pe respectarea valorilor UE, pe valorile NATO si toate acestea au un punct comun puternic, statul de drept. Si atunci, cred ca este bine sa dam semnale puternice, lesne de inteles si de cetateanul simplu si de politicianul titrat, ca de la varful statului se promoveaza curatenia politica. Asta nu inseamna ca persoane care sunt acuzate, dar nu condamnate, nu sunt considerate pana una-alta nevinovate. Doar aceasta nevinovatie este un principiu pe care cu totii il respectam si consideram ca sta la baza statului de drept, doar ca la varful politicii actioneaza si alte criterii.

Este o cutuma in toate statele democratice din Europa, din zona nord-atlantica, ca politicieni care au probleme de rezolvat cu justitia, indiferent ca sunt vinovati sau nu, fac un pas inapoi pana cand isi rezolva problemele, dupa care pot reveni in prim-planul politicii. La noi, aceasta cutuma inca nu este bine cunoscuta si nu este bine respectata. Pentru a acoperi aceasta lacuna cutumara, am hotarat sa fac invitatiile asa cum bine stiti„, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că l-a invitat la manifestări și pe fostul președinte Traian Băsescu, deși a arătat că și acestuia i se aplică criteriile pe care le-a enunțat.