Victor Ponta: Am avut grijă ca Mircea Diaconu să nu fie furat. Mai câştigă şi în viaţa reală Făt Frumos

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, la România TV, că se bucură sincer pentru faptul că Mircea Diaconu a reuşit să obţină un loc în Parlamentul European, mai ales că a adunat la fel de multe voturi, ca independent, cât Partidul Mişcarea Populară, al preşedintelui Traian Băsescu.

26 mai 2014, 20:22
Victor Ponta: Am avut grijă ca Mircea Diaconu să nu fie furat. Mai câştigă şi în viaţa reală Făt Frumos

Victor Ponta a calificat intrarea lui Mircea Diaconu în Parlamentul European drept „un eveniment deosebit” care arată că „se mai întâmplă şi în viaţa reală să se facă dreptate”, nu numai în basmele cu Făt Frumos.

„Aşa a fost drept şi corect. Ştiţi, se spune că numai în basme câştigă Făt Frumos şi că în viaţa reală nu câştigă niciodată. Ei, uite, se mai întâmplă şi în viaţa reală să se facă dreptate, chiar din ce în ce mai des, şi acesta este un lucru bun”, a spus Ponta.

Liderul PSD a arătat că Mircea Diaconu a dat clasă Partidului Mişcarea Populară la alegerile europarlamentare 2014 prin faptul că a reuşit să obţină un număr similar de voturi, în condiţiile în care nu a avut un partid în spate şi nu a avut fonduri pentru o campanie electorală răsunătoare.

„Mircea Diaconu, fără structuri, fără nimic, nu doar că a luat mai mult decât domnul Băsescu şi doamna Udrea, cu domnul Falcă, cu domnul Pinalti şi cu alţi domni şi doamne de acelaşi fel. (…) Poporul român încă o dată s-a dovedit mult mai înţelept decât noi toţi şi i-a lăsat fără colegii, cum spune Caragiale, şi pe domnul Baconschi, şi pe domnul Funeriu, şi pe alţi domni Agamiţă Dandanache, Trahanache. (…) E o catastrofă pentru PMP. Domnul Băsescu ne spunea, împreună cu doamna Udrea, cum vor fi ei liderii dreptei. Acum, nu că ar duce-o mai bine PNL sau PDL, dar e greu să fie lider cineva cu 6%”, a afirmat premierul, la România TV.