Victor Ponta: Black Sea Regional Project este un proiect naţional şi regional de diplomaţie economică

Fostul premier Victor Ponta a lansat oficial fundaţia "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" şi a subliniat că "Think tank-ul" îşi propune să sprijine continuarea unor proiecte economice regionale în care și România este implicată. să sprijine continuarea unor proiecte economice regionale în care și România este implicată. - See more at: http://www.dcnews.ro/victor-ponta-lansare-oficiala-a-funda-iei-black-sea-regional-cooperation-projects-2020_497440.html?#sthash.wBgFGj5X.dpuf Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" Black Sea Regional Cooperation Projects 2020"
Filip Stan
17 feb. 2016, 19:24
Victor Ponta: Black Sea Regional Project este un proiect naţional şi regional de diplomaţie economică

Victor Ponta a subliniat că lansarea „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020” reprezintă pasul următor pentru România, care a reuşit după 1989 să-şi îndeplinească două obiective majore cu aderarea la NATO şi integrarea în Uniunea Europeană. „Acum avem nevoie de pasul următor, o dezvoltare economică şi prosperitatea la care se aştepta toată lumea. Black Sea Regional Project este un proiect naţional şi regional de diplomaţie economică. Cred că România are nevoie de aşa ceva şi cred că multe eforturi, idei, sfaturi trebuie folosite pentru un scop aşa important”, a declarat Victor Ponta.

La eveniment, alături de membrii fondatori, au fost prezenţi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precum şi alţi reprezentanţi ai Corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

„Apreciez foarte mult curajul celor care au venit la această lansare. Am mai primit încă vreo 300-400 de mesaje — ‘aş fi vrut să fiu acolo alături de tine, dar e mai bine să nu vin, dar te susţin’. (…) Foarte mulţi oameni de bună credinţă sunt alături de noi, unii mi-au şi zis să am grijă cu banii pe care i-am primit deja în fundaţie. Am zis că am grijă, având în vedere că nu avem cont încă”, a declarat Victor Ponta, la evenimentul care a avut loc la Clubul Diplomatic din Bucureşti.

El a subliniat că ideea de bază de la care pornesc fondatorii BSRP este aceea că România poate şi trebuie să se implice ca un actor activ în regiunea Mării Negre, în Balcanii de Vest şi în Orientul Mijlociu, până la Golful Persic.

„Uniunea Europeană este un actor-cheie în regiune şi România intenţionează să fie o poartă pentru proiectele majore sprijinind în acelaşi timp ambiţiile unor ţări în obiectivul lor de a accede în Uniunea Europeană. BSRP, care crede ferm în valorile europene, va oferi expertiză statelor care fac paşi în direcţia integrării şi va sprijini dezvoltarea proiectelor strategice ale UE în regiune”, a arătat fostul premier.

Potrivit lui Ponta, fundaţia este un proiect original, cu parteneri originali de care România avea nevoie. În acelaşi timp, a spus el, proiectul lansat — unul naţional — este necesar pentru ţara noastră, respectiv pentru relaţiile de cooperare cu alte state pe teme economice şi diplomatice.

El a evidenţiat experienţa celor care au venit alături de el, foşti miniştri care au condus domenii importante precum educaţia, munca, sănătatea, agricultura, comunicaţiile, justiţia, fondurile europene.

Vicepreşedinţii fundaţiei sunt Daniel Constantin, Nicolae Bănicioiu, Mirel Palada, iar director executiv Geanina Puşcaşu.

Membrii fondatori sunt Robert Cazanciuc, Sorin Cîmpeanu, Florin Jianu, Cristian Socol, Dan Sultănescu, Marius Nica. Membru de onoare al board-ului fundaţiei este Irakli Garibashvili, fost premier al Georgiei, prezent la eveniment. Între membrii BSRP se numără Titus Corlăţean, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu.

La eveniment au mai participat Rovana Plumb, Aurel Vainer, Florin Georgescu, Gabriela Szabo, Alexandru Rafila, Bogdan Stanoevici, Cristian Popescu-Piedone, deputatele Gabriela Podaşcă, Carmen Moldovan, senatorul Petru Filip.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Gara din România care a fost ridicată de pușcăriași. Construită cu marmură, era o mândrie pentru țară, dar puține trenuri mai ajung acum în ea
Capital.ro
Ţara dispare de pe hartă. Se fac planuri de INVAZIE: O necesitate ISTORICĂ
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr de ani
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Aproximativ 400 de militari ruși în încercuire la Vovceansk, regiunea Harkov
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?