Victor Ponta cere ANCHETĂ în privinţa armelor nucleare care ar fi ajuns în România

Fostul premier, Victor Ponta, a cerut, joi, în cadrul grupului parlamentar PSD să se susțină înființarea unei comisii de anchetă în Parlament cu privire la știrea despre mutarea armelor nucleare din Turcia în România, publicată de Euractiv.

01 sept. 2016, 12:13
Victor Ponta cere ANCHETĂ în privinţa armelor nucleare care ar fi ajuns în România

„Mi-am informat grupul, ca să nu fac eu propunerea și grupul să fie contra”, a spus Victor Ponta.

De la izbucnirea scandalului, fostul premier, Victor Ponta, a avut reacții extrem de dure la informațiile privind eventualul transfer de arme nucleare de la bazele americane din Turcia la bazele americane de pe teritoriul României.

Citeşte şi: Victor Ponta, despre armele nucleare la Deveselu: Am motive să cred că ştirea a fost concepută într-un „laborator” din străinătate

Acesta a spus că știrea transmisă ”pe surse” de portalul EurActiv.com este o „minciună grosolană”, care poate afecta grav siguranța națională a României”.  De asemenea, fostul premier a considerat acest caz ca fiind mult mai grav decât cel al așa-zișilor traficanți de arme din reportajul Sky News, arată stiripesurse.

Tot Victor Ponta a mai susținut că jurnaliștii Euractiv au servit intereselor rusești, când au scris despre presupusul transfer al armelor nucleare în România.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre mutarea rachetelor din Turcia în România: Armele nucleare nu se mută ca sacii cu cartofi