Victor Ponta: Dacă moţiunea pică, Sorin Grindeanu va discuta joi cu PSD şi ALDE despre noul Cabinet

Preşedintele SGG, Victor Ponta, aflat duminică la grupul PSD din Camera Deputaţilor, a declarat că premierul Sorin Grindeanu va discuta joi cu PSD şi ALDE, despre formarea Cabinetului Grindeanu 2, în cazul în care moţiunea va pica.

18 iun. 2017, 12:42
Victor Ponta: Dacă moţiunea pică, Sorin Grindeanu va discuta joi cu PSD şi ALDE despre noul Cabinet

„Am vorbit în interiorul grupului şi îi mulţumesc domnului Ciolacu, care mi-a dat cuvântul. Am transmis un punct de vedere al meu, ca fost preşedinte, fost premier, depunerea efectivă a moţiunii e un război atomic în care va pierde PSD şi va câştiga preşedintele Iohannis. Mai e timp. Vă spun în numele premierului că dacă moţiunea nu îndeplineşte numărul, Sorin Grindeanu va discuta cu conducerea PSD şi ALDE cum se formează Guvernul Grindeanu 2”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a declarat că în cazul celuilalt scenariu, dacă moţiunea va trece, atunci „singura persoană care va putea numi premierul este Iohannis”.

Daniel Constantin: Dacă moţiunea nu trece de votul Parlamentului, se poate discuta inclusiv schimbarea preşedinţilor Camerelor

Victor Ponta, care este şi deputat, a venit, duminică, la şedinţa deputaţilor PSD, pe care vrea să îi convingă de faptul că moţiunea de cenzură este „o mare greşeală”. La şedinţa deputaţilor PSD a venit şi Gabriela Firea.

„Eu sunt membru al grupului PSD, nu m-a exclus nimeni din grupul PSD, sunt deputat PSD şi am venit alături de colegii mei să îmi spun punctul de vedere. Îl spun în interior, nu în afară”, a afirmat Victor Ponta, când a ajuns la şedinţa grupului deputaţilor PSD.

Întrebat dacă îi va convinge pe colegii săi să renunţe la demersul moţiunii de cenzură, secretarul general al Guvernului şi-a exprimat speranţa că PSD nu va declanşa „războiul nuclear” împotriva propriului partid.

„Cred că sunt obligat să spun ceea ce gândesc şi să spun că eu sper că PSD nu declanşează războiul nuclear împotriva PSD. Întotdeauna există loc de dialog până în ultima secundă. Împotriva mea şi cu numele meu s-au făcut multe moţiuni de cenzură, asta e prima pe care o face PSD”, a spus fostul premier.

În ceea ce priveşte demersul moţiunii de cenzură, Victor Ponta a susţinut că este „o mare greşeală”.

MOŢIUNEA de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, citită astăzi în Parlament. VEZI DOCUMENTUL