Victor Ponta, REACŢIE la cazul Nichita: Nu ştiam că pentru spionarea iubitei eşti arestat preventiv

Premierul Victor Ponta a comentat, sâmbătă, cazul primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, spunând că nu ştia că "pentru spionarea unei iubite eşti arestat". Ponta a admis însă că edilul își poate pierde funcția de vicepreședinte al partidului, dar a arătat că nu se pune acum problema să demisioneze.

02 mai 2015, 20:45
Victor Ponta, REACŢIE la cazul Nichita: Nu ştiam că pentru spionarea iubitei eşti arestat preventiv

Victor Ponta a precizat că nu cunoaşte detalii despre cazul primarului Iaşi, Gheorghe Nichita.

„Se pune problema în general pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii (…) Nu ştiam că pentru spionarea unei iubite eşti arestat”, a precizat Victor Ponta.

Citeşte şi: VICTOR PONTA, la Al Jazeera: E inacceptabil să-i lăsăm să moară pe mare pe imigranţii care vor să ajungă în UE

Totodată, întrebat dacă se va respecta şi în cazul lui rezoluţia Consiliului Naţional al PSD, potrivit căreia primarul îşi poate pierde funcţia de vicepreşedinte al PSD dacă va fi arestat, premierul a menţionat că aceasta „se va aplica la oricine”.

„Ştiu rezoluţia pentru că eu am propus-o. Se aplică cu siguranţă la oricine. Nu se pune problema să nu demisioneze, rezoluţia se aplică”, a declarat Victor Ponta la B1TV.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, va fi cercetat în libertate sub control judiciar, ca şi şeful Poliţiei Locale ieşene şi şeful de serviciu din instituţie, reţinuţi joi seară de procurorii DNA, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DNA au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Iaşiului Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.