VICTOR PONTA: Nu voi demisiona. Sunt nevinovat, nu am furat un leu de la stat

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la România TV, că nu îşi dă demisia din funcţia de premier decât în cazul în care coaliţia de guvernare nu îl mai sprijină. Întrebat despre dosarul de la DNA, prim-ministrul a spus că este nevinovat şi că "nu a furat un leu de stat".

03 sept. 2015, 13:07
VICTOR PONTA: Nu voi demisiona. Sunt nevinovat, nu am furat un leu de la stat

Principalele declaraţii ale premierului făcute la România TV:

– Azi s-a votat Codul Fiscal. Era cel mai important proiect al anului. Dincolo de asta, urmează legea achiziţiilor publice, legea bugetului pe 2016.

– Nu îmi dau demisia. Dacă mă susţine coaliţia de guvernare, evident că nu plec, dacă nu, o să o fac. Dar ce am văzut de la domnii Tăriceanu, Constantin, Oprea nu am văzut nicio adversitate.

– Probabil că voi candida la Camera Deputaţilor la alegerile din 2016

– Am un mandat pe care vreau să-l duc la bun sfârşit. 5 ani un mandat de premier e cam lung.

– Până pe 5 iunie am avut o relatie constructivă cu Iohannis, apoi una rece, dar în ultimele zile ne-am intâlnit, am vorbit, e iarăşi una normală.

– Foarte des adversarii politici vorbesc despre dosarul Ponta Turceni-Rovinari. E un dosar mare complex cu lucruri care nu mă privesc. E vorba despre 51.000 de lei buclucaşi

– Eu sunt convins că sunt nevinovat. Decizia de a disjunge dosarul aparţine procurorului de caz.

– Ceea ce am avut de plătit în 2007-2008, cei 51.000 de lei, absolut toţi, conform documentelor depuse, i-am depus. Eu nu am furat un leu de la stat. Să înţeleagă toţi oamenii că eu mi-am plătit până la ultimul leu toate dările către stat.

– Eu vreau să mă mândresc cu combaterea evaziunii fiscale. Avem 2,5 miliarde de lei la stat în plus.

– Vreţi să faceţi un Cod Fiscal mai bun? De ce l-aţi votat pe al nostru? E un tip de scandal propagandistic.

– Cred că preşedintele României sigur că are o afinitate către partidul care l-a susţinut. N-a făcut nimic ilegal.

– Eu am discutat cu Iohannis despre această formă a Codului Fiscal şi nu a spus că nu vrea să-l promulge

– Când l-au votat era codul PNL, în august era un cod al lui Ponta, acum e un cod al partidelor. Voiam sa treacă acest cod pe care s-a muncit foarte mult. Cred că a ieşit cum am vrut noi. Cu 20% TVA şi cu câteva măsuri care au fost amânate cu un an din considerente politice.

– Acele măsuri amânate, eu vă promit cu cifrele pe masă care este impactul reducerii impozitului pe dividende. Acest Cod Fiscal reflectă o viziune pe termen lung şi foarte lung.

– În iunie am redus TVA la alimente, în 3 luni a crescut valoarea facturată a alimentelor cu 25% mai mult. Eu cred că s-a facturat mai mult nu că românii au mâncat mai mult.

– Nu am votat Codul Fiscal pentru că m-am încurcat cu programul. Eram cu ministrul de externe iordanian.

– UDMR este în opoziţie

– Cu Liviu Dragnea – am fost o echipă încă din 2010 şi suntem în continuare. L-aş primi pe Dragnea în Guvern dacă asta ar fi dorinţa lui. A fost un ministru foarte bun. Dragnea vrea acum să organizeze partidul în alegeri.

– După ce am citit in fiecare dimineaţă cum se rupe coaliţia, acum suntem mai mulţi, au mai venit senatori la ALDE.

– Nu mă surprinde atacul lui Voiculescu în privinţa Codului Fiscal.

– Cu Băsescu nu ne simpatizăm nici acum. Mai spune nişte prostii îngrozitoare, ba că se aruncă la metrou studenţi musulmani, ba cu închiderea graniţelor

– Băsescu pleca la Otopeni fiară şi la Bruxelles era pisică.

– Nu există la guvernul României niciun fel de document referitor la cifra de 7.000 de refugiaţi alocaţi ţării noastr. În perioada în care nu eram la Guvern, când era Oprea, a fost o discuţie pe această temă.

– Suntem pe excedent bugetar. Noi trebuia să fim pe deficit. Aceşti bani în plus trebuie să-i folosim. Creşterea salariilor medicilor se face din aceste economii.

– în acest an vrem să plătim toate titlurile executorii, profesori, magistraţi care au dat în judecată statul de pe vremea lui Boc.

– Aceste surse suplimentare din punctul meu de vedere se rezolvă în felul următor: măsurile amânate le-am putea adopta mai repede.

– Când am introdus acciza, au crescut cu 0,6  leipreţul la pompă, acum cu scăderea preţului petrolului, scoatem acciza, dar să nu ne gândim că vor face ca şi atunci. Vreau să scot acciza pentru transportatori.

– Mi se par inacceptabile declaraţiile lui Băsescu referitoare la Firea.

– Banii pentru renovarea vilei Lac 3 a lui Klaus Iohannis vin de la RA-APPS.

– Cred că luna aceasta îmi iau mărirea de salariu. Hai să facem mai repede şi legea salarizării!

– Mă ţin de promisiune cu salariile din educaţie

– Decizia cu introducerea cardului de sănătate este una dintre cele mai bune din sistemul sanitar. Este un pas de reformă în sănătate economim banii, face ordine.

– În prima lună de la introducerea cardului s-a prescris cu 1,5 milioane mai puţine consultaţii. Eu cred că acelea erau false, nu că sunt cu 1,5 milioane de români mai sănătoşi.

– În decembrie 2016 vreau să plec din funcţia de prim-ministru cu 5 ani de creştere economică şi cu ce am promis în 2012 realizat. În totalitate mă bucur de sprijinul lui Dragnea şi a lui Oprea. În politică nu e cu trădare e cu schimbarea priorităţilor.

Citeşte şi:

Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul a cerut DISJUNGEREA din dosarul Şova: Să se rezolve mai repede

Victor Ponta: Forma finală a Codului Fiscal e una bună. Unele măsuri amânate pot fi DEVANSATE

Victor Ponta: Vom avea o şedinţă a CSAT. Instituţiile statului trebuie să aibă o opinie foarte clară