Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul a cerut DISJUNGEREA din dosarul Turceni-Rovinari

Victor Ponta s-a prezentat, joi, la DNA, unde a fost audiat timp de aproximativ o oră şi jumătate. Premierul a declarat, la plecare, că i-a cerut procurorului disjungerea cauzei sale din dosarul mare, pentru a se judeca mai repede. Ponta, urmărit penal în dosarul Turceni-Rovinari, a venit pentru a patra oară în faţa procurorilor.

03 sept. 2015, 10:59
Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul a cerut DISJUNGEREA din dosarul Turceni-Rovinari

Victor Ponta a stat în sediul DNA aproximativ o oră şi jumătate.

Am venit aşa cum e normal, ca orice cetăţean. Mi-am spus punctul de vedere. Dl procuror m-a întrebat. Am raspuns la absolut toate intrebările. Asa e normal.

Am facut o cerere ca situaţia mea sa fie disjunsă pentru ca nu are legătură cu dosarul mare ca să se rezolve mai repede intr-un fel sau altul. Cred că interesul şi al meu si al Parchetului si al opiniei publice este să nu stea bucăţica mea în dosarul mare. Dacă procurorul o va accepta,  atunci foarte repede vom avea o soluţie. Am spus tot adevărul, tot ce ştiu…„, a spus Ponta, la plecare.

La sosirea la DNA, premierul Victor Ponta nu a dorit să facă declaraţii.  „Dacă am adoptat Codul fiscal, acum pot să mă ocup şi de declaraţii”, a fost tot ceea ce a spus Ponta.

Potrivit România TV, Victor Ponta este cel care a cerut procurorilor să fie audiat.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Rovinari-Turceni.

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA, citat la DNA în Dosarul Rovinari-Turceni: „Mi s-a dat EXPERTIZA” VIDEO

Premierul Victor Ponta s-a prezentat ultima dată, la DNA, la data de 19 august, fiind citat în Dosarul Rovinari-Turceni. Ponta a statatunci foarte puţin timp în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că i s-a prezentat expertiza financiar-contabilă.

„Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2000 de lei în plus taxe, dar nu le mai cer înapoi de la statul român”, a arătat Ponta, care a refuzat să facă alte declaraţii. „O să dau declaraţii când mă cheamă procurorul cu avocatul”, declara Ponta.

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte „însemnată” din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.