VICTOR PONTA, în Parlament: România se află intr-un moment economic extrem de bun – DOCUMENT

Premierul Victor Ponta a declarat marti, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea politica pe tema starii economiei romanesti in cadrul "Orei prim-ministrului", ca economia Romaniei este una solida si a cerut sprijin pentru aprobarea noului Cod fiscal.

02 iun. 2015, 13:50
VICTOR PONTA, în Parlament: România se află intr-un moment economic extrem de bun – DOCUMENT

„Cred ca este extrem de important ca la jumatatea anului 2015 sa stim exact unde ne aflam si voi incepe cu un citat din Guvernatorul Bancii Natioanle: ‘cresterea economica este nu doar robusta, ci sustenabila’. Romania se afla intr-un moment economic extrem de bun, in care a reusit sa refaca distrugerea economica si sociala din anii 2010 -2011. Romania a avut o crestere medie de 3%, in primul trimestru, o crestere de 4,2 % a PIB, suntem si noi pe primul loc la un lucru important”, a precizat premierul Ponta.

Seful guvernului a mai declarat ca economia Romaniei este una solida si din acest motiv s-au gasit bani pentru scaderea TVA la alimente si dublarea alocatiilor pentru copii.

„Cel mai important este ca aceasta crestere nu se bazeaza pe elemente conjuncturale, ci pe o crestere din industrii, servicii, avem o crestere importanta si in zona constructiilor, ce trebuie incurajata. Scaderea TVA si dublarea alocatiilor, sunt doua masuri foarte importante si vin ca urmare a colaborarii foarte bune (n.r. referire la Parlament) si va multumesc pentru asta”, a spus Ponta.

Premierul a mai adaugat ca Romania s-a incadrat in toate tintele de deficit cu partenerii internationali si a cerut sprijin Parlamentului pentru aprobarea noului Cod fiscal.

VEZI DOCUMENTUL

„Ora prim-ministrului” a fost introdusă în Regulamentul Camerei Deputaților luna trecută și constă în prezența premierului în prima zi de luni din fiecare lună calendaristică pentru o dezbatere pe o anumită temă stabilită de grupurile parlamentare.