Victor Ponta, la Congresul PSD: Liviu Dragnea ştie că are MANDATUL meu de premier pe MASĂ

Victor Ponta a declarat, duminică, la Congresul PSD, unde social-democraţii urmează să-şi aleagă preşedintele executiv şi vicepreşedinţii, că nu va mai candida la nicio funcţie de conducere în partid. Ponta a mai spus că "Liviu Dragnea ştie din prima zi" că are mandatul său de premier "pe masă".

18 oct. 2015, 09:02
Victor Ponta, la Congresul PSD: Liviu Dragnea ştie că are MANDATUL meu de premier pe MASĂ

Victor Ponta a anunţat, în faţa celor peste 4.000 de delegaţi la Congres, că nu mai este interesat de o funcţie de conducere în PSD.

Am considerat, am vorbit cu Liviu Dragnea si cu alti prieteni, ca daca as demisioana din functia de prim ministru ca sa vina un Guvern … al altcuiva, ar fi o tradare a dumneavoastra pentru ca functia de prim ministru este a dumneavoastra, a noastra, a tuturor, a votantilor nostri si a celor care cred ca s-au batut si ne-am batut pentru ceva corect.

Liviu Dragnea stie foarte bine, din prima zi, că are mandatul meu de prim ministru pe masa. Sunt convins ca il va folosi spre binele nostru si al tuturor. Deocamdata mergem, guvernam bine si putem sa facem si in 2016 o multime de lucruri bine care sa arate ca doar PSD, UNPR, ALDE pot sa guverneze bine Romania.„, a declarat Victor Ponta.

„Glumeam tot cu Liviu, doar cu el mai pot să glumesc, Crin nu mai este, din păcate, glumeam că doar PSD poate să treacă  o moţiune de cenzură, nimeni altcineva. Aşa că să îmi spuneţi când este momentul, să ne pregătim, dacă este cazul că noi ştim să trecem moţiuni de cenzură.

După ce îmi temrin mandatul de prim-ministru, voi face anumite schimări în viaţa mea. Nu voi mai fi in conducerea partidului, dar o să fiu activ. In definitiv am văzut că şi tara se poate conduce de pe Facebook. Pot să fiu si eu activ în PSD de pe Facebook, nu? Nu e o problemă asta„, a mai spus Ponta.  

DVictor Ponta a mai declarat că va fi alături de noua echipă a PSD şi i-a mulţumit lui Liviu Dragnea pentru „parteneriatul loial” de cinci ani, transmiţându-i însă că împreună au luat toate deciziile, şi pe cele bune şi pe cele „greşite”.

Victor Ponta a spus că a fost „cea mai mare onoare şi bucurie pentru mine să fiu preşedintele PSD” şi că cea mai mare înfrângere a fost cea suferită la referendumul de demitere a preşedintelui din 2012. Premierul a spus că va sprijini „cu toate puterile” sale noua conducere a partidului şi i-a mulţumit lui Liviu Dragnea pentru „parteneriatul loial” de cinci ani.

„Toate deciziile bune le-am luat împreună. Şi toate deciziile greşite le-am luat împreună, Liviu„, s-a adesat el preşedintelui PSD.

De asemenea, Ponta i-a mulţumit lui Ion Iliescu, care se află în sală, dar şi lui Adrian Năstase, spunând că speră că acesta se uită la televizor şi că nu-şi imagina că va ajunge să concureze cu acesta pentru cea mai bună guvernare.

CITEŞTE ŞI ZIUA CONGRESULUI: PSD îşi alege noua conducere. Dragnea: „Nu vreau să mai văd BILEŢELE prin sală” UPDATE

La Congresul PSD de duminică, 21 de candidaţi s-au înscris pentru 14 funcţii de vicepreşedinte, dintre care 15 bărbaţi şi 6 femei, în timp ce pentru a doua funcţie în partid s-au înscris doi candidaţi, Valeriu Zgonea şi Constantin Niţă.

Patru din cele 14 funcţii de vicepreşedinte vor reveni Organizaţiei de Femei, iar candidaţii vor trebui să aleagă între poziţia de vicepreşedinte şi cea de lider de organizaţie.

Candidaţii pentru cele 10 poziţie de vicepreşedinţi bărbaţi sunt secretarul general Andrei Dolineaschi, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Mihai Tudose, europarlamentarul Victor Negrescu, preşedintele Comisiei de cod electoral, Gabriel Vlase, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, primarul interimar al Iaşiului, Mihai Chirica, deputatul Viorel Ştefan, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, liderul TSD Mihai Sturzu, secretarul de stat în Ministerul Muncii Adrian Dobre, precum şi deputaţii Constantin Niţă, Cătălin Rădulescu, Georgian Pop şi Gheorghe Şimon.

În lupta pentru cele 4 poziţii de vicepreşedinte alocate Organizaţiei de Femei a PSD, s-au înscris senatorul Ecaterina Andronescu, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea, fostul ministru Doina Pană, europarlamentarul Gabriela Crețu şi preşedintele PSD Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.

Dintre aceşti 21 de candidaţi, 5 sunt vicepreşedinţi în funcţie. Este vorba despre Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu, Constantin Niţă, Lia Olguţa Vasilescu şi Gabriela Firea.