Ponta: Dacă sunt CANDIDATUL cu cele mai mari şanse la prezidenţiale, pe 1 AUGUST voi anunţa hotărârea mea

Victor Ponta a declarat luni, după reuniunea informală de la Orăştie, că le-a spus colegilor din PSD, că este pregătit să candideze la alegerile prezidenţiale dacă va avea sprijinul lor. "Dacă sunt candidatul cu cele mai mari şanse să câştige, pe 1 august voi anunţa hotărârea mea. Nu candidez din cauza presiunilor şi nici nu mă las rugat", a precizat Ponta.
Iulian Tudor
30 iun. 2014, 15:08
Ponta: Dacă sunt CANDIDATUL cu cele mai mari şanse la prezidenţiale, pe 1 AUGUST voi anunţa hotărârea mea

„Am discutat despre ce am făcut la guvernare, ce mai e de făcut, am discutat despre campania la prezidenţiale. Am stabilit în mod informal calendarul structurilor noastre statutare şi anume Comitet Executiv şi Consiliu Naţional în data de 1 august, Congresul va avea loc undeva după 10 septembrie. Până pe 1 august se fac toate pregătirile şi procedurile şi pe 1 august cine va dori să candideze trebuie să anunţe în faţa Consiliului Naţional. A fost o discuţie de 4-5 ore în care au luat cuvântul majoritatea colegilor prezenţi şi pot să vă spun că este o atmosferă de mare hotărâre şi că de data aceasta cred că vom câştiga.

Nu pot să vă spun mai multe despre alţi candidaţi. Urmează să vorbim cu colegii de guvernare despre susţinere, despre proiectul de ţară. Cred că vom câştiga. Am învăţat că un premier, dacă stă toată ziua şi se luptă cu preşedintele ţării, atunci e o pierdere pentru ţară. Dacă sunt candidatul care are şanse să câştige, atunci voi anunţa la 1 august”, a spus premierul Victor Ponta.

„Eu le-am spus colegilor mei că dacă există sprijinul lor sunt pregătit pe 1 august să le cer sprijinul pentru a candida la funcţia de preşedinte. Dl. Geoană a spus foarte clar un lucru pe care l-a zis tot timpul, că, dacă voi candida eu, mă va sprijini. Şi apreciez acest sprijin. După ce luăm această decizie în data 1 august, după aceea trebuie să avem o discuţie foarte clară cu aliaţii noştri – UNPR şi PC – pentru că va fi vorba de un candidat comun al celor trei partide şi (…) pregătim proiectul de ţară,” a spus Ponta la Orăştie după şedinţa informală a Comitetului Executiv al PSD

Ponta AVERTIZEAZĂ: Cel care se ocupă de cine îmi ia mie locul în PSD, în loc de campanie, VA PLECA din partid

Victor Ponta a mai spus că, prin această candidatură, doreşte să aducă o schimbare importantă.

„E important să întoarcem o pagină, să aducem o schimbare adevărată. Nu putem să stăm cu mâinile încrucişate la un al treilea mandat al lui Traian Băsescu. Căci sunt candidaţi care au alt nume, dar tot el va fi preşedinte. Iar noi vrem schimbare până la capăt”, a mai spus premierul.

De asemenea, Ponta a mai spus că „e important ca România să aibă cei doi actori, preşedinte şi premier, care să lucreze în tandem”: „Vreau să-mi permiteţi să nu încep campania de acum, voi începe probabil după 1 august. Cred însă că românii ştiu foarte bine ceea ce am promis împreună cu Crin Antonescu atunci când exista USL, şi eu nu m-am răzgândit absolut deloc, şi anume că România are nevoie de un preşedinte-arbitru. Am avut un preşedinte-jucător 10 ani şi lucrurile au mers foarte prost şi important este pentru a progresa ca România să aibă cei doi principali actori politici, preşedintele ţării şi prim-ministrul lucrând în tandem. Aşa România a reuşit în 2000-2004 să-şi atingă obiectivele fundamentale, să fie membră a NATO, a UE, să avem creştere economică, să avem protecţie socială. Din 2004 încoace doar ne certăm, preşedintele cu Parlamentul, preşedintele cu Guvernul şi tot aşa. Ideea este că încheiem nu doar un mandat prezidenţial în noiembrie, al domnului Băsescu, încheiem o epocă, o perioadă şi nu doar o perioadă de 10 ani, ci o perioadă de fapt de 25 de ani, tranziţia de la comunism la ceea ce înseamnă o societate europeană modernă”.

Ponta: Nu se impune să mergem în tandem la prezidenţiale. După primul tur vom discuta cu liderii coaliţiei

„Nu a făcut nimeni presiuni şi, dacă e ceva cu ce m-am obişnuit de când sunt preşedinte al PSD, rezist la toate tipurile de presiuni. Nu candidez că mă forţează cineva şi nici nu trebuie să mă las rugat, trebuia pur şi simplu să discut cu toţi colegii mei care este situaţia noastră actuală ca partid, care este situaţia României, ce arată cercetările sociologice”, a spus Ponta la Orăştie întrebat de eventuale presiuni asupra sa venite din partid.

Liderul social-democraţilor a reamintit că intenţiona să rămână prim-ministru până în 2016: „Proiectul meu personal era acela de a rămâne prim-ministru până în 2016, dar în acelaşi timp am învăţat că un prim-ministru, dacă stă toată ziua şi în loc să-şi folosească toată energia şi inteligenţa şi dorinţa de a face lucruri bune pentru ţară se luptă cu preşedintele ţării, e o pierdere pentru România. Aşa încât, dacă sunt candidatul care are cele mai mari şanse să câştige pe 1 august, voi anunţa foarte clar dorinţa mea şi hotărârea de a candida”.

Social-democraţii, reuniţi luni într-o reuniune informală a Comitetului Executiv Naţional, într-o fostă unitate militară la Orăştie, i-au cerut premierului Victor Ponta să intre în cursa pentru Cotroceni, acesta acceptând să fie prezidenţiabilul PSD.

Decizia este însă una informală, aceasta urmând să fie oficializată la Consiliul Naţional programat la 1 august.

Astfel, Comitetul Executiv va face propunerea spre aprobare Consiliului Naţional, convocat pentru data de 1 august, iar Congresul, stabilit pentru 6-7 septembrie, va valida candidatura.

CITEŞTE ŞI DECIZIA DE LA ORĂŞTIE: Victor Ponta VA CANDIDA la alegerile prezidenţiale

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Capital.ro
O NOUĂ REGULĂ a fost decisă în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Vești bune pentru cei care merg în concediu! Această țară a eliminat vizele pentru români
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această ofertă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau la bloc
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
FLORIN PIERSIC, ANUNȚ de pe PATUL de SPITAL! Marele actor a ținut să se afle de la el
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'