Victor Ponta: După primul tur, voi anunţa persoana pe care o voi nominaliza pentru postul de prim-ministru

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta a anunţat, la România TV, că marţi, la două zile după primul tur al alegerilor prezidenţiale, va propune liderilor coaliţiei de guvernământ numele celui care va prelua postul de premier în cazul în care Ponta ajunge preşedinte al României. Ponta nu a exclus să prezinte o listă cu mai multe nume pe care să le pună în dezbaterea coaliţiei.

28 oct. 2014, 21:59
Victor Ponta: După primul tur, voi anunţa persoana pe care o voi nominaliza pentru postul de prim-ministru

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  „De azi într-o săptămână, la şedinţa coaliţiei, vom avea o discuţie despre cel pe care-l voi propune ca prim-ministru. Cu siguranţă, marţi voi anunţa persoana sau persoanele pe care le voi nominaliza”, a declarat Victor Ponta.

El a refuzat să dea vreun nume de potenţial premier. „Singura persoană pe care o puteţi tăia de pe lisăt este Traian Băsescu. Şi Elena Udrea că ei doi sunt la pachet”, a adăugat şeful PSD.

Întrebat dacă va rămâne prim-ministru în eventualitatea în care va pierde alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns: „Cât timp am susţinerea colegilor mei, da”.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Partidul Liberal-Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu ar urma să fie cooptat în coaliţia de guvernământ pe 3 noiembrie, a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, transmitea România TV pe 22 octombrie. Astfel, sprijinul parlamentar pentru actualul guvern ar fi consolidat, iar electoratul lui Tăriceanu ar primi un imbold suplimentar să-l voteze pe Victor Ponta în turul II.

Anunţul alăturării PLR coaliţiei guvernamentale alcătuită din PSD-UNPR-PC-UDMR ar urma să fie făcut chiar a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, adică pe 3 noiembrie. Decizia ar fi fost luată după mai multe runde de discuţii între Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu la care au participat şi ceilalţi lideri ai partidelor de la putere.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Deja ar fi fost schiţată structura viitorului Guvern, fără a se stabili însă exact portofoliile pe care le va primi fiecare partid. PLR intenţionează să-i trimită la Palatul Victoria pe cei care au mai fost miniştri şi în perioada USL, cele mai mari şanse avându-le Radu Stroe, Daniel Chiţoiu şi Dominic Gerea.

Victor Ponta anunţa, pe 3 septembrie, după întâlnirea liderilor coaliţiei de guvernământ, că îşi doreşte ca liberalii din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu să fie cooptaţi la guvernare într-un nou Executiv ce va fi constituit după alegerile prezidenţiale.