Victor Ponta: Primăriile care au nevoie de sprijin pentru ÎNCĂLZIRE să se împrumute din Trezorerie

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Ministerul Finanţelor pregăteşte o propunere legislativă prin care primăriile care au nevoie de sprijin financiar pentru încălzire vor putea să facă împrumut de la Trezorerie şi nu vor mai primi ajutor direct de la Executiv.

14 oct. 2015, 11:18
Victor Ponta: Primăriile care au nevoie de sprijin pentru ÎNCĂLZIRE să se împrumute din Trezorerie

Victor Ponta a precizat că oraşele care au nevoie de sprijin pentru încălzire vor putea să se împrumute din Trezorerie, urmând să returneze creditul într-o perioadă sustenabilă. 

„Împreună cu Ministerul de Finanţe o să avem o modificare legislativă prin care toate oraşele care au nevoie de sprijin pentru încălzire nu le dăm noi, aşa cadou, ci vor putea să se împrumute din Trezorerie. Sa treacă peste iarnă şi să dea creditul înapoi într-o perioadă sustenabilă de timp.

Că e Bucureşti, Galaţi, Arad, transparent, egal pentru toţi, să nu se spună că dăm la unul că e de la un partid, la altul nu dăm…

Absolut toate Consiliile locale, Consiliul general pot să facă solicitare, primesc împrumutul şi îl restituie într-o perioadă de timp. Asta e solutia corecta şi e un stimulent să-şi facă investiţiile în sistemul termic.

Dacă le dăm pomană în fiecare an, nu fac niciodată  nicio investiţie. Dcă doar împrumută, o să facă şi investiţia şi în felul acesta nu mai tărăgănăm de ani de zile această prblemă”, a spus Victor Ponta, în şedinţa de Guvern.

CITEŞTE ŞI Anunţ important pentru toţi bucureştenii făcut de primarul interimar al Capitalei