Victor Ponta: PSD şi PNL încearcă să confişte teme ale societăţii

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat luni într-o conferinţă de presă că PSD şi PNL încearcă să confişte teme ale societăţii, precum cea a referendumului.

08 oct. 2018, 17:46
Victor Ponta: PSD şi PNL încearcă să confişte teme ale societăţii

„Dincolo de faptul că ne pregătim de congresul din 21 octombrie, Pro România se pregăteşte să ofere o alternativă la ceea ce s-a văzut şi la referendum că este principala problemă a României – neîncrederea în actualele partide, în implicarea liderilor, în faptul că şi PSD, şi PNL încearcă să confişte teme ale societăţii, aşa cum a fost tema referendumului, şi oamenii nu mai au încredere şi nu vor să îi legitimeze prin votul lor. Nu există în acest moment construită cu adevărat o alternativă la Dragnea, Orban şi stilul acesta de politică, însă Pro România vrea să fie o forţă politică care oferă alternativă aşa cum aţi văzut că se construieşte şi în alte zone. (…) Nu mai vorbeşte nimeni de educaţie, nu mai vorbeşte nimeni de sănătate, infrastructură, fonduri europene.(…) Nu facem altceva zi de zi decât să stăm în războaiele lui Dragnea cu Iohannis, cu Orban, cu problemele lor. (…) Domnul Dragnea, domnul Băsescu şi domnul Orban au vrut să ia ei voturile oamenilor care vin la referendum şi atunci oamenii au stat acasă”, a spus Ponta.

El consideră că oamenii politici ar fi trebuit să se abţină să confişte tema referendumului.

„De la PSD nu a vorbit nimeni în afară de nemuritorul Codrin. Dragnea nu există, Dăncilă nu există, PSD nu există. Am fost 16 ani în acest partid, luni dimineaţă era întotdeauna BPN, seara la ora 21,00 întotdeauna ieşea liderul partidului să dea un mesaj la victorie sau înfrângere. Se făceau analize. La PNL am văzut o mică mişcare a unor liberali care şi-au permis să spună ceea ce este evident pentru toată lumea, că Orban este la fel de abulic şi de rupt de realitate ca şi Dragnea. S-a închis şi acolo”, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă referendumul este un eşec al PSD, Victor Ponta a răspuns: „Bineînţeles”, adăugând că social-democraţii au „cel mai penibil, nepregătit, neprofesionist guvern”.

„Tot ceea ce face Dragnea şi se decide în ultima perioadă este total împotriva oricăror principii social-democrate. Singurul principiul care îi mai uneşte pe cei din conducere este să nu ajungă la închisoare şi să-şi împartă funcţii”, a susţinut Ponta.

În opinia sa, PSD „nu se comportă” în interesul electoratului său.