Victor Ponta: RUSIA tratează ţările din jur în DISPREŢ. Nu ne speriem deloc

Premierul Victor Ponta a reacţionat dur, marţi, la declarațiile diplomatului rus, Mihail Ulianov, prin care cerea României şi SUA să renunţe la sistemul antirachetă "cât nu este prea târziu".

13 oct. 2015, 10:27
Victor Ponta: RUSIA tratează ţările din jur în DISPREŢ. Nu ne speriem deloc

Rusia a avertizat că elementele antirachetă care urmează să fie instalate la Deveselu reprezintă încălcări ale Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF), cerând României şi SUA să conştienţizeze „responsabilitatea” montării acestor sisteme şi să renunţe la plan „cât nu este prea târziu”.

Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe, a declarat că decizia de instalare a sistemelor de tip MK-41″riscă să devină o provocare gravă la adresa securităţii internaţionale”.

Premeirul Victor Ponta a reacţionat dur la aceste declaraţii.  „România este membră NATO, suntem graniţa de est a NATO şi absolut toate ameninţările şi intimidările venite din partea Rusiei nu fac decât să ne intărească convingerea că suntem parte a a NATO şi că  ne facem datoria aici. Toate aceste declaraţii belicoase de la Moscova arată că Rusia tratează ţările din jur în dispreţ faţă  de legile internaţionale. Nu doar că nu ne speriem deloc, ci ne întăreşte convingerea că ne facem datoria în această zonă dificilă dar importantă”, a declarat Victor Ponta. 

CITEŞTE ŞI MAE: Acuzele lui Ulianov privind scutul antirachetă, care ar încălca Tratatul INF, sunt nefondate