Viitorii membri ai partidului lui Dacian Cioloş ar urma să plătească un abonament lunar în euro

Fostul consilier a lui Dacian Cioloş, Valeriu Nicolae, a declarat că în viitorul partid al fostului premier, membrii vor plăti un abonament lunar în euro.

RomaniaTV.net
10 mart. 2017, 12:53
Viitorii membri ai partidului lui Dacian Cioloş ar urma să plătească un abonament lunar în euro

Valeriu Nicolae, fost consilier al lui Dacian Cioloş şi fost secretar de stat în guvernul tehnocrat a dat detalii despre cum ar putea fi finanţat noul partid:

Avem nevoie de un partid nou, un partid care să fie finanţat exclusiv de membrii cotizanţi. Un fel de taxă pentru democraţie. Cred că Dacian şi oamenii din jurul lui ar putea să strîngă peste 100.000 de membri cotizanţi care să susţină cu 1 până la 5 euro pe lună cheltuielile necesare pentru o reformă meritocratică a clasei politice şi apoi a aparatului administrativ„, a scris fostul consilier al lui Dacian Cioloş într-un articol în Dilema Veche. 

Fostul consilier a lui Cioloş mai spune că este nevoie de o taxă de democraţie pentru ca România să devină un model în acest sens:

În mod oarecum paradoxal, România are o şansă bună să devină un model de democraţie. Dar asta, cred eu, nu se poate face decît plătind o taxă pentru democraţie. Partidele vechi sînt profund corupte din cauza baronilor locali care au sprijinit cu bani negri campaniile electorale ale celor mai mulţi dintre cei care ne reprezintă. Avem nevoie de un partid nou, un partid care să fie finanţat exclusiv de membrii cotizanţi. Un fel de taxă pentru democraţie. Cred că Dacian şi oamenii din jurul lui ar putea să strîngă peste 100.000 de membri cotizanţi care să susţină cu 1 pînă la 5 euro pe lună cheltuielile necesare pentru o reformă meritocratică a clasei politice şi apoi a aparatului administrativ„, a spus Valeriu Nicolae. 

Fostul premier a vorbit ieri într-un interviu despre construcţia politică pe care vrea să o facă:

„Luam in calcul foarte serios un proiect politic nou, un proiect, o micare sau un partid, indiferent de optiune obiectivul este sa contribuim la un partid pol credibil pentru viitoarele alegeri”, a declarat Dacian Cioloş.