VIITURILE au BLOCAT mai multe ARTERE din ţară. Vezi SITUAŢIA DRUMURILOR

Inundaţiile au făcut prăpăd în ţară. Cele mai afectate judeţe de viitură sunt Gorj şi Vâlcea, unde zeci de case au fost distruse de ape, iar sute de oameni au rămas izolaţi. Din cauza viiturii, mai multe drumuri din ţară cu fost inundate, astfel că circulaţia rutieră a fost întreruptă.

29 iul. 2014, 14:00
VIITURILE au BLOCAT mai multe ARTERE din ţară. Vezi SITUAŢIA DRUMURILOR

Potrivit autorităţilor, din cauza precipitațiilor abundente, circulația rutieră este întreruptă pe mai multe drumuri naționale:

Citeşte şi Vâlcea: Oraşul Brezoi e în alertă pentru evacuare

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că pe DN 7 la km 122, km 123 şi km 153, între localităţile Piteşti – Râmnicu Vâlcea s-au produs defecţiuni tehnice ale lucrărilor de artă ale drumului din cauza căderilor abundente de precipitaţii.

Astfel, începând cu data prezentei, pe acest sector de drum se instituie restricția de circulaţie pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone – transport marfă (transportul public de persoane fiind exceptat de la această restricţie).

Variantele de ocolire propuse sunt:
Pentru ruta Piteşti – Râmnicu Vâlcea:
DN 65 – Piteşti – Slatina – Găneasa – intersecţie DN 64 –Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea;

Pentru ruta Râmnicu Vâlcea – Piteşti:
Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani – intersecţie DN 64 – Găneasa – Slatina – DN 65 – Piteşti.

De asemenea, menţionăm că pentru relaţia Veştem – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti, vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pot folosi ruta:

DN 1 – Veştem – Făgăraş – Braşov – Ploieşti – Bucureşti.

Citeşte şi Viitură şi în Vâlcea: Râul Luncavăţ a ieşit din matcă şi a distrus 200 de locuinţe

Având în vedere atenționarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la instabilitate atmosferică accentuată, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să ia în calcul posibilitatea producerii fenomenului de acvaplanare.

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile au umflat râurile, ducând la inundaţii dezastruoase. Institutul Naţional de Hidrologie a emis o serie de avertizări de inundaţii pentru următoarele 24 de ore.

VEZI şi Prăpăd în Gorj şi Vâlcea. O VIITURĂ de 5 metri a lovit oraşul Novaci. Sute de oameni sunt izolaţi – VIDEO

VEZI şi COD GALBEN, avertizări imediate de ploi torenţiale şi grindină UPDATE