VINE APOCALIPSA? Un cercetător este ŞOCAT după o EXPEDIŢIE în GROENLANDA: ZĂPADA este NEAGRĂ FOTO

Un cercetător danez a făcut o descoperire bizară în timpul unei expediţii în Groenlanda. Astfel, zăpada de acolo este neagră, motiv pentru care se topeşte mai repede.

20 sept. 2014, 09:11

Jason Box, un cunoscut cercetător danez, a prezentat o serie de fotografii şocante în urma expediţiei. Astfel, toată întinderea de gheaţă şi zăpadă are un strat dens de negreală, potrivit Slate.

Citeşte şi Cinci mituri despre topirea gheţurilor din Antarctica

Nu am mai văzut niciodată aşa ceva! Sunt şocat. Toată zăpada de aici este neagră. Nu vorbim doar despre un pic de negreală, ci este un negru intens„, a declarat Box, unul dintre cercetătorii care fac des expediţii în Groenlanda, numind fenomenul „Black Snow”.

Citeşe şi Fenomenul care ameninţă lumea este INEVITABIL. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Astfel, una dintre explicaţiile fenomenului este aceea că are legătură cu încălzirea globală, la fel ca şi ultimele aspecte ciudate din Siberia şi din zona Arctică. Cu toate acestea, cercetătorul a propus şi o altă explicaţie pentru zăpada neagră. Aceasta ar putea fi rezultatul unei puternice furtuni de zăpadă care a adus praf produs de vânt, combinat cu particule microbiologice şi din incendiile de păduri de pe alte continente, de unde a ieşit această culoare neagră. Şocant este însă faptul că din cauza culorii, gheaţa se topeşte mai repede decât ar trebui.