Viol colectiv în Maroc. 12 suspecţi au fost fost arestaţi

O adolescentă a fost victima unui viol colectiv, în Maroc. 12 marocani cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, care au participat la viol, au fost arestaţi preventiv.

28 aug. 2018, 20:20
Viol colectiv în Maroc. 12 suspecţi au fost fost arestaţi

Declaraţia victimei, Khadija Okkarou, care a afirmat că a fost sechestrată, violată în grup în mod repetat şi martirizată timp de două luni, în satul Oulad Ayyad, de vreo 15 indivizi a suscitat o uriaşă mobilizare pe  reţelele de socializare, dar şi întocmirea unei petiţii care să îi fie fetei de folos în faţa autorităţilor locale.

Procurorul General al Camerei Penale a Curţii de Apel din Beni Mellal a decis urmărirea în justiţie a violatorilor şi plasarea acestora în detenţie preventivă, pe toată perioada anchetei, a informat o sursă judiciară.

Principalul suspect are 20 de ani şi este anchetat pentru mai multe delicte grave, între care „ameninţarea victimei, viol asupra victimei minore, rele tratamente, viol, tortură şi uz de arme albe care i-au provocat victimei răni grave, dar şi sechele psihice”, a informat instituţia Procurorului.

Toţi criminalii care au participat la aceste torturi asupra victimei, timp de aproximativ 2 luni au fost condamnaţi pentru delictele săvârşite asupra victimei. Încă trei suspecţi sunt căutaţi de poliţie, potrivit aceleiaşi surse.