VIOREL ŞTEFAN, posibil înlocuitor al lui Darius Vâlcov la Ministerul de Finanţe. Ce spune Victor Ponta

Viorel Ştefan ar putea să fie înlocuitorul lui Darius Vâlcov la conducerea Ministerului de Finanţe, potrivit România TV. Deocamdată, Ponta nu a confirmat existenţa unei propuneri trimise preşedintelui Iohannis.

RomaniaTV.net
25 mart. 2015, 07:34
VIOREL ŞTEFAN, posibil înlocuitor al lui Darius Vâlcov la Ministerul de Finanţe. Ce spune Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a evitat să facă anunţul oficial privind propunerea lui Viorel Ştefan la Ministerul Finanţelor, precizând că va face o propunere după şedinţa de Guvern de miercuri în care este programată adoptarea proiectelor de Cod Fiscal şi de Procedură Fiscală. „N-am apucat să discut cu Klaus Iohannis, n-am propus pe nimeni la Ministerul de Finanţe. Vreau mai întâi vreau să văd Codurile terminate”, a spus Ponta, adăugând că vrea „un ministru foarte bun” la Finanţe şi că acesta va fi numit în maximum trei zile.

Viorel Ştefan este deputat în Parlamentul României şi ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor.

Numele lui Viorel Ştefan a mai fost vehiculat şi în trecut la şefia Finanţelor.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că încă nu a avut discuţii despre posibilul înlocuitor al ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, care şi-a dat demisia după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său pentru pentru trafic de influenţă. Ponta a precizat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de demisie a lui Vâlcov imediat după aprobarea, în ședință de Guvern, a Codului fiscal și de procedură fiscală, ceea ce înseamnă maxim miercurea viitoare.

Darius Vâlcov a demisionat duminică din funcţia de ministru al Finanţelor, la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis îi ceruse primului-ministru Victor Ponta să-l demită pe Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar al oraşului Slatina.

Până la numirea în funcţie a unui nou ministru, interimatul la conducerea Ministerului Finanţelor Publice a fost asumat de premierul Victor Ponta.