Viscolul a acoperit un sat întreg cu zăpadă. Localnicii nu au ieşit din case timp de 3 zile. Pe Transalpina zăpada are 6 metri VIDEO

Imagini de-a dreptul uluitoare în mai multe sate din România! Localităţile a fost pur şi simplu acoperite de nămeţi după valul de ninsori şi ger crunt. Oamenii au stat blocaţi în case trei zile, până autorităţile au venit să-i ajute. Pe Transalpina sunt şi nămeţi de 6 metri. 

03 mart. 2018, 08:03

Localnicii din comna Sudiţi au făcut cu greu potecă prin zăpadă pentru a ajunge la animale şi pentru a nu le lăsa să moară de foame, informează România TV

Citeşte şi Intervenţii dramatice de salvare din viscol. Copii scoşi cu camionul din nămeţi, bolnav cărat în spate de salvator

În unele sate din Bărăgan, oamenii n-au ieşit din case zile întregi din cauza viscolului. Cel mai rău a fost pentru cei care locuiesc la marginea satelor, unde vântul a spulberat puternic zăpada şi a adus-o în curţi.

Dupa doua zile de viscol, toate ulitele din satele Baraganului, aflate pe partea de nord, au fost acoperite cu zapada. „Zăpada trece de un metru…da, da. E mai mult de un metru. O dau astazi, maine…am dat pe langa casa, sa nu cada peretii si fac aici ca sa ies, sa pot sa ma duc sa iau paine”, a spus un localnic. 

Ultilajele de deszăpezire au reuşit să ajungă şi în cele mai izolate cătune după aproape 3 zile. 

Nămeţi de 6 metri pe Transalpina. Drumarii au curăţat drumul, însa ninsoarea viscolită le face munca zadarnică. Din fericire, se intampla în zonele unde nu este permis accesul maşinilor sau turiştilor.

Citeşte şi Accident din cauza vremii, o persoană a rămas încarcerată. O ambulanţă care transporta doi copii a rămas înzăpezită

La ieşirea din Rânca spre Transalpina, zăpada are chiar şi 6 metri după ce a nins viscolit în ultimele zile. Drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire pentru a mai lărgi carosabilul, chiar dacă în zona respectivă accesul autoturismelor nu este permis.  Cele 7 utilaje de deszăpezire acţioneazî între Novaci şi Rânca. 

Poliţiştii sunt şi ei la datorie şi nu permit accesul maşinilor neechipate corespunzător, respectiv cu lanţuri anti-derapante. Parcările au fost şi ele lărgite spre bucuria cabanierilor care speră că sezonul de schi se va prelungi până în luna mai, stratul de zăpadă fiind unul extrem de constistent.