Volkswagen, prejudiciu de 30 de milioane de euro la bugetul statului român

Prejudiciul creat de compania Volkswagen bugetului de stat se ridică la 30 de milioane de euro, potrivit România TV. Banii ar fi trebuit să fie colectaţi din taxa de mediu, dar din cauza măsluirii softului pe maşini, aceasta a fost mai mică.

08 oct. 2015, 20:54
Volkswagen, prejudiciu de 30 de milioane de euro la bugetul statului român

În România sunt înregistrate peste o sută de mii de autoturisme produse de grupul Volkswagen. Ministrul mediului susţine că ţara noastra va acţiona în judecată compania nemţească pentru recuperarea banilor, iar românii nu vor avea nimic de plătit în plus, conform România TV.

Citeşte şi: Băsescu, despre scandalul Volkswagen: E un FURT GLOBAL. A fost o ESCROCHERIE susţinută de politicieni germani

O să dăm în judecată firma Volkswagen pentru recuperarea taxei de mediu şi aşteptăm să vedem interes şi de la autoritatea de omologare din Germania pentru că trebuia ieri sau astăzi să ne trimită exact planul de măsuri şi trebuia să trimită exact şi maşinile respective dacă sunt cu normă Euro 4 sau Euro 5.

În funcţie de planul de măsuri pe care îl va prezenta Volkswagen vă putem spune dacă maşinile se vor prezenta la RAR pentru modificarea sau, ştiu eu, cum vor propune ei. Este o măsură care nu ţine de noi e un plan de implementare pe care trebuie să îl propuna firma Volkswagen”, a declarat ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu pentru România TV.

Deocamdată nu s-a stabilit când vor fi chemaţi cu maşinile în service şoferii români pentru dezinstalarea softului care a păcălit autorităţile cu privire la emisiile de gaze.