VREME EXTREMĂ în România: Ninsorile şi furtunile puternice au făcut ravagii VIDEO

După zile cu temperaturi de vară, la munte s-a întors iarna. Pe mai multe drumuri din ţară s-a depus un strat de zăpadă de câţiva centimetri. În schimb, în alte zone au fost furtuni puternice. În județul Alba, nouă maşini au fost grav avariate de acoperişurile smulse de vânt.

21 apr. 2015, 05:39

Iarnă veritabilă la munte, la mijlocul lunii aprilie. În Harghita, ninge de ore bune, iar turiştii s-au trezit că, în loc de plimbări pe poteci, pot chiar să facă oameni de zăpadă.

Până la munte însă, traficul este de coşmar, mai ales pentru şoferii care s-au pregătit de căldură şi au renunţat la cauciucurile de iarnă. În Pasul Creanga, din Harghita, se circulă în coloană. Drumarii au curăţat şoseaua de ninsoare, dar există pericol de derapaj pentru cei care nu sunt atenţi.

Şi pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul a fost ca iarna. Stratul de zăpadă depus pe şosea a trecut de cinci centimetri. Drumarii au ieşit imediat să cureţe șoseaua.

Probleme au fost şi în Pasul Tihuţa, unde s-a circulat greu din cauza zăpezii, până la sosirea drumarilor.

Citeşte şi: CAUCIUCURI DE IARNĂ. Când sunt obligatorii anvelopele de iarnă şi ce amenzi rişti pentru lipsa lor

Dacă la munte a nins ca-n toiul iernii, în alte zone au fost furtuni ca vara. A plouat torenţial, iar vântul a bătut puternic. La Aiud şi Ocna Mureş, vijelia a smuls mai multe acoperişuri, iar resturile zburate de vânt au distrus nouă maşini. Şi în Bistriţa, rafalele au smuls, pur şi simplu, din rădăcini un copac de 20 de metri.

Furtună puternică a fost şi la Focşani. În Alba Iulia, vântul puternic a doborât un semafor aflat într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş. Nicio persoană nu a fost rănită.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. Răcire accentuată, precipitaţii mixte, vânt puternic şi brumă în zilele următoare