Zeci de hectare de culturi, distruse de secetă VIDEO

Bărăganul a fost pârjolit de seceta cumplită. Zeci de hectare de culturi sunt arse de soare. Agricultorii sunt disperaţi, la iarnă nu vor avea ce pune pe masă. Izlazurile s-au uscat, iar animalele nu au ce să mai mânânce, informează România TV.

28 iul. 2016, 13:35
Zeci de hectare de culturi, distruse de secetă VIDEO

Săptămâni la rând, în mai multe sate din Ialomiţa nu a căzut un strop de ploaie. Culturile sunt total compromise, iar izlazurile s-au uscat. Oamenii vor să facă slujbe speciale pentru ploaie.

Să facă ceva, să ne rugăm la Dumnezeu, să ne plouă şi pe noi. Dacă nu ne plouă…„, a spus un bărbat.

Sub soarele arzător, lanurile de porumb s-au transformat în adevărate cuptoare. Lipsite de apă, plantele s-au ofilit, iar ştiuleţii s-au uscat.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: PATRU ZILE de caniculă, disconfort termic şi furtuni locale

Cele mai afectate sunt lanurile de porumb şi floarea soarelui. Zeci de agricultori nu au ce să adune de pe câmp după luni la rând de muncă.

La nivelul zonei noastre trebuiau să fie în jur de 40-45 de litri pe metrul pătrat de precipitaţii. S-au înregistrat în jur de 4-6 litri. A dus în cursul după-amiezelor la răsucirea frunzelor de porumb şi ofilirea frunzelor bazale„, a declarat Attila Zaharia, agrometeorolog.

Meteorologii nu au veşti bune nici pentru următoarele zile. Va fi caniculă în continuare, iar temeperaturile ridicate vor fi tot mai greu de suportat.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza