Zeci de morţi, majoritatea elevi, într-un naufragiu pe râul Kasai. Peste 50 de persoane sunt date dispărute

Douăzeci și șapte de persoane au murit și 54 au fost date dispărute în naufragiul unei ambarcațiuni pe râul Kasai, în sud-vestul Republicii Democrate Congo (RDC), iar majoritatea victimelor sunt elevi care plecau în vacanță.

16 iul. 2017, 17:02
Zeci de morţi, majoritatea elevi, într-un naufragiu pe râul Kasai. Peste 50 de persoane sunt date dispărute

După verificări riguroase, afirmăm în acest stadiu că există 27 de morți și 54 de dispăruți în naufragiul ambarcațiunii cu motor care s-a scufundat în noaptea de joi spre vineri pe râul Kasai” în zona Idiofa, a declarat administratorul teritoriului Idiofa, Jacques Mbila, care a pus tragedia pe seama supraîncărcării vasului și a stării de ebrietate în care se aflau cei care o conduceau.

Ambarcațiunea a plecat joi dimineața din Dibaya, în provincia Kasai-centru, având ca destinație finală Ilebo, în provincia Kasai.

Transportul fluvial este unul dintre cele mai comune forme de transport în RDC, care dispune de numeroase cursuri de apă — cel mai important fiind fluviul Congo, lung de 4.700 km, urmat de afluentul său Kasai, de 2.361 km — și lacuri. Râul Kasai traversează provinciile Kasai-centru, Inongo și Kasai. Însă naufragiile sunt frecvente pe cursurile de apă din RDC, cel mai adesea din cauza supraîncărcării ambarcațiunilor.