Zeci de poliţişti şi jandarmi au făcut noapte albă din cauza unui cioban beat, care s-a rătăcit

Un cioban din județul Timiș a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Timișoara, duminică, după ce a anunțat echipajul ISU Banat că s-a rătăcit și nu știe exact unde se află.

10 ian. 2016, 13:28
Zeci de poliţişti şi jandarmi au făcut noapte albă din cauza unui cioban beat, care s-a rătăcit

Bărbatul este acum în stare bună, cel mai probabil era confuz pe fondul consumului de alcool. La noi a ajuns de la punctul nostru de Urgențe de la Spitalul Buziaș. La internare avea o hipotermie, cu temperatura corpului de 36 de grade. Și-a revenit, de dimineață era deja cooperant, iar acum i se fac formele de eliberare din spital și va merge acasă în stare bună„, a declarat doctorul Mihai Grecu, șeful UPU a Spitalului Județean Timișoara, potrivit Agerpres.

Ciobanul a apelat 112 sâmbătă, în jurul orei 23,00, menționând faptul că „a fost bătut, că este confuz și că nu știe exact unde se află”. Ca urmare, a fost trimis un echipaj SMURD în localitatea Hitiaș, conform localizării apelului telefonic pe harta 112. Persoana nu a mai răspuns la telefon, aparatul fiind închis.

Căutarea a început la 23,59, fiind implicați 22 de subofițeri, un ofițer, un echipaj de jandarmi, un echipaj IPJ, trei sisteme de iluminat tip balon, o autoșenilată. Operațiunile de căutare au continuat pe toată durata nopții, până la ora 6,45, fiind reluate în scurt timp.

„La ora 9,05, persoana căutată a fost găsită pe raza localității Racovița. Aceasta dormea pe câmp la marginea pădurii. Este vorba despre un cioban în vârstă de 39 de ani, care în urma evaluării medicale s-a stabilit că nu are probleme deosebite, este hipotermic și a fost transportat la Spitalul Buziaș”, arată comunicatul ISU Banat.

Pentru o evaluare mai complexă și supraveghere, medicul șef UPU-SMURD a dispus trimiterea pacientului la UPU-SMURD Timișoara.