Zeci de români s-au trezit cu cardurile golite. Ce s-a întâmplat cu banii lor

Zeci de români au rămas fără niciun ban pe carduri din cauza hoţilor care reuşesc să monteze dispozitive de skimming pe bancomate. Mai nou aceştia reuşesc să îi păcălească şi pe cei care scot bani doar de la ATM-urile de la sucursale de bănci, pe care le consideră mai sigure.

RomaniaTV.net
13 mai 2016, 07:07
Zeci de români s-au trezit cu cardurile golite. Ce s-a întâmplat cu banii lor

Hoţii care au furat bani de pe cardurile românilor care au scos bani de la bancomatul amplasat într-una din sucursalele BCR din Bucureşti au făcut cumpărături în Santiago de Chile, informează România TV.

Culmea, deşi situaţia durează de câteva săptămâni, iar furtul s-a făcut cu ajutorul unui dispozitiv de skimming plasat pe bancomat, acesta nu a fost înlocuit de bancă.

Hoţii au copiat datele de pe cardurile oamenilor şi au făcut altele noi. Au golit cardurile a zeci de oameni, care şi-au dat seama de fraudă abia când şi-au verificat soldurile sau când s-au trezit cu cardurile blocate. Disperaţi, păgubiţii au cerut explicaţii la bancă, dar au fost trimşi la poliţie, unde s-a demarat o anchetă. Aşa au aflat că pe banii lor s-au făcut cumpărături tocmai din Chile.

Sorin Mierlea, preşedinte ANPCPPS, a declarat la România TV că oamenii trebuie să se adreseze şi la poliţie, şi la bancă în astfel de cazuri: „Este o problemă penală, deci trebuie să intervină poliţia pentru a lămuri cazul. Ar trebui să fim foarte atenţi când facem extrageri din bancomate. Bancomatul nu trebuia schimbat pentru că dacă a fost eliminat dispozitivul respectiv bancomatul nu are nicio problemă. Când tastăm codul PIN la bancomat e bine să acoperim tastele pentru a fi asiguraţi. În plus, este indicat să extragem bani din bancomat doar în cazurile în care cu adevărat avem nevoie. Pentru că plata cu cardul direct la comercianţi este mult mai sigură. Nu în ultimul rînd, verificarea soldului trebuie făcută mai des”.