Zeci de zboruri şi curse feroviare anulate, viscol şi ninsori abundente

În jur de 170 de zboruri şi peste 100 de curse feroviare au fost anulate joi în contextul în care agenţia meteorologică niponă a avertizat că vor exista condiţii de viscol, ninsori abundente şi vânt puternic în întreaga ţară, relatează DPA.

01 mart. 2018, 06:13
Zeci de zboruri şi curse feroviare anulate, viscol şi ninsori abundente

Agenţia meteorologică niponă a prognozat că un sistem de presiune scăzută va aduce condiţii de viscol în insula nordică Hokkaido, ceea ce a dus la anularea a 105 curse feroviare şi zeci de zboruri, a relatat ziarul Hokkaido Shimbun.

Stratul de zăpadă ar urma să ajungă până la 70 cm pe insula Hokkaido până vineri dimineaţă şi până la 50 cm în nord-estul Japoniei, potrivit agenţiei.

Furtuna ar putea genera valuri de până la 8 metri în nordul şi centrul Japoniei şi rafale de vânt cu viteze de până la 144 km/h, a avertizat agenţia.

Japonia a fost lovită de mai multe furtuni de zăpadă în această iarnă, peste zece persoane pierzându-şi viaţa. Cea mai puternică furtună din ultimii patru ani a lovit Tokyo la sfârşitul lunii ianuarie, provocând rănirea a sute de persoane şi producerea a peste 700 de accidente rutiere.