RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în dosarul ELODIA. Cristian Cioacă nu mai are nici o şansă

Ziua de marţi trebuia să fie una extrem de importantă pentru Cristian Cioacă, fostul poliţist condamnat la ani grei de închisoare pentru că şi-ar fi ucis soţia, pe avocata Elodia Ghinescu, al cărei cadavru nu a fost, însă, găsit niciodată.

RomaniaTV.net
22 dec. 2015, 08:16

Cristian Cioacă a depus la Tribunalului Argeş o cerere de revizuire a dosarului Elodia, într-o nouă încercare de a scăpa de închisoare. Condamnat pentru că şi-a omorât soţia, Cioacă a cerut anularea probelor, suspendarea pedepsei şi rejudecarea dosarului. Instanţa a respins, însă, cererea sa, ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi contestată.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, spune că nu este surprinsă de hotărâre: „Eu ma asteptam la aceasta solutie, de altfel eu am spus ca, asa cum a fost formulata, cererea este inadmisibila. Temeiurile avute in vedere practic nu erau justificate de codul de procedura penala. Doamna avocat a dorit o reinterpretare a probelor, nu a venit cu nimic nou la acest moment”.

CITEŞTE ŞI: Avocata lui Cioacă: „Căutarea Elodiei a fost un experiment”. Fostul poliţist vrea rejudecarea procesului

Cristian Cioacă a formulat o plângere penală împotriva anchetatorilor care s-au ocupat de cazul său, pe care îi acuză că au folosit pentru căutarea cadavrului Elodiei un aparat care ar descoperi cadavre după câteva fire de păr puse într-o cutie. Ulterior, s-a dovedit că respectivul dispozitiv ar fi fost o escrocherie pusă la cale de o companie din Marea Britanie, al cărui inventator a ajuns la puşcărie.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat la România TV că fostul poliţist foloseşte plângerile penale ca pe o tactică, sperând că-i vor fi de folos la soluţionarea favorabilă a cererii de revizuire a dosarului în care a fost condamnat.

Cristian Cioacă, scos din închisoare şi dus la Parchet. Fostul poliţist a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva anchetatorilor

Plângerea lui Cristian Cioacă nu este ceva nou, întrucât ne-a obişnuit cu astfel de situaţii. Este o tactică a lui să formuleze plângeri penale împotriva anchetatorilor, crezând că-l vor ajuta la soluţionarea dosarului de revizuire. Să nu uităm că el a depus nenumărate plângeri la CSM împotriva tuturor anchetatorilor şi magistraţilor care au lucrat în acel dosar, inclusiv împotriva judecătorului care a soluţionat pe fond dosarul de omor. Eu înţeleg că Cioacă a formulat plângeri fiind supărat că, folosindu-se acel aparat, nu a fost găsit corpul victimei, el ştiind foarte bine însă că a omorât-o pe Elodia„, a explicat avocata familiei Ghinescu.

Fostul ofiţer de poliţie a fost condamnat definitiv la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce Curtea de Apel Piteşti a schimbat încadrarea juridică a faptei, din omor, în lovituri cauzatoare de moarte.