ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Tradiţii CIUDATE de VALENTINE’S DAY în jurul lumii

Ziua Îndrăgostiților este o zi specială în America și în alte țări din întreaga lume. Valentine's Day se sărbătoreşte de obicei oferind ciocolată, cadouri, flori sau cu o cină romantică alături de persoana iubită. În alte ţări, însă, obiceiurile de Ziua Îndrăgostiților sunt un pic diferite.

RomaniaTV.net
13 feb. 2014, 08:41
ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Tradiţii CIUDATE de VALENTINE’S DAY în jurul lumii

În Vietnam, de exemplu, există un alt mod de a sărbători Valentine’s Day, pe lângă cele deja cunoscute. Cuplurile se îmbracă de Ziua Îndrăgostiţilor în același stil și/sau în aceeaşi culoare.

În Japonia există două Zile ale Îndrăgostiților. Pe 14 februarie, fetele oferă ciocolată neagră băieţilor pe care îi plac. Pe 14 martie, „Ziua Albă”, băieții oferă prăjituri sau ciocolată albă fetelor de care sunt îndrăgostiţi.

Citeşte şi Ziua Îndrăgostiţilor: Ce destinaţii au ales românii pentru Valentine’s Day

Pe parcursul zilei de 14 februarie, tradiția spune că femeile dau bărbaţilor daruri de ciocolată. Cu toate acestea, tipul de ciocolată dăruit depinde în mare măsură de natura relației. Giri-choko este cumpărată pentru şefi, colegi și prieteni apropiaţi de sex masculin. Giri înseamnă „obligație” și, prin urmare, aceste bomboane de ciocolată nu poartă nicio asociere romantică. Prin contrast, Honmei-choko este dăruită iubiților sau soților. Aceste bomboane de ciocolată sunt foarte speciale, deoarece sunt realizate manual de către femei. Barbaţii care primesc Honmei-choko de Ziua Indrăgostiţilor sunt foarte norocoşi.

Valentine’s Day: Ce să faci şi ce să NU faci de Ziua Îndrăgostiţilor ca să ai NOROC în dragoste

O lună mai târziu, în Ziua Albă (14 martie), bărbaţii vor face daruri care sunt de cel puțin de două sau trei ori mai valoroase decât darurile primite de Ziua Îndrăgostiților. Termenul sanbai gaeshi („întoarce de trei ori”) este folosit pentru a descrie această regulă. Dacă nu se întoarce darul, gestul este perceput ca o dorinţă a bărbatului de a se plasa într-o poziție de superioritate, chiar dacă sunt prezentate scuze. Oferirea unui cadou de valoare egală este considerată ca fiind o modalitate de a spune că vrei să închei relația. Inițial se dăruiau doar bomboane de ciocolată, dar acum şi bijuteriile, accesoriile, îmbrăcămintea și lenjeria sunt daruri acceptabile în Ziua Albă.

VEZI ŞI 7 obiceiuri neobişnuite de Valentine’s Day din jurul lumii. În ce ţară oamenii plâng de tristeţe

În Coreea de Sud, similar cu Japonia, femeile dau ciocolata bărbaţilor, pe 14 februarie, iar bărbații dăruiesc dulciuri femeilor pe 14 martie (Ziua Albă). Pe 14 aprilie (Ziua Neagră), cei care nu au primit nimic pe 14 februarie sau pe 14 martie merg la un restaurant chinezesc pentru a manca tăiţei negri (자장면 jajangmyeon) și „plâng” faptul că sunt singuri. Coreenii sărbătoresc şi Ziua Pepero pe 11 noiembrie, atunci când cuplurile tinere îşi dăruiesc prăjiturele Pepero. 14 a fiecărei luni marchează o sărbătoare a dragostei în Coreea, cu toate că cele mai multe dintre ele sunt obscure. Din ianuarie până în decembrie: Ziua Lumânărilor, Ziua Îndrăgostiților, Ziua Albă, Ziua Neagră, Ziua Trandafirilor, Ziua Sărutului, Ziua de Argint, Ziua Verde, Ziua Muzicii, Ziua Vinului şi Ziua Îmbrăţişărilor.

În alte țări, cum ar fi Bangladesh, Nepal și India, nu toată lumea are voie să sărbătorească această zi. Studenţii pot sărbători cum doresc, dar elevii din licee nu au voie, în mod normal, să sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor. Unii oferă bileţele de dragoste iubitelor lor, chiar dacă acest lucru nu este permis. În cazul în care elevii sunt prinși, ei a primesc un avertisment și părinții lor sunt informaţi despre povestea lor de dragoste.

În unele părți din Republica Dominicană și El Salvador prietenii şi familia joacă anumite jocuri speciale. Jocul practicat în Republica Dominicană este numit „Angelito”. Dominicanii rup bucăți de hârtie și scriu numele unei alte persoane, fie fată sau băiat. Apoi, fiecare jucător îi oferă „Angelito-ului” lui/ei un cadou.

În El Salvador, jocul este la fel, dar cu un nume diferit. Aici jocul se numeşte „Amigo Secreto” (prieten secret).

În Spania, numai oamenii îndrăgostiţi primesc și oferă cadouri. Prietenii sau familia nu sunt incluşi în tradiţiile de Valentine’s Day.

În Finlanda, Ziua Îndrăgostiților este numită „Ystävänpäivä”, care înseamnă „Ziua prieteniei”. Spre deosebire de multe alte țări în care Ziua Îndrăgostiților este în principal o zi a „romantismului”, în Finlanda este, de asemenea, ziua în care prietenii apropiați îşi trimit reciproc cărți și cadouri. Chiar și așa, este o zi populară pentru finlandezi să se logodească şi să se căsătorească.

Chiar dacă multe țări au o zi specială pentru îndrăgostiţi, sunt unele țări care nu sărbătoresc cuplurile.

Chinezii nu știu ce este Ziua Îndrăgostiților până nu ajung în Statele Unite ale Americii sau în alte locuri unde se serbează Valentine’s Day.

Citeste si: