ZIUA PĂMÂNTULUI 2017. Google sărbătoreşte ZIUA PĂMÂNTULUI 2017 cu un logo special

ZIUA PĂMÂNTULUI 2017. Ziua Pământului este celebrată de Google prin mai multe logouri speciale. În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day. Ziua a fost instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

22 apr. 2017, 08:14
ZIUA PĂMÂNTULUI 2017. Google sărbătoreşte ZIUA PĂMÂNTULUI 2017 cu un logo special

ZIUA PĂMÂNTULUI 2017. Google îşi modifică ocazional logoul pentru a pune în lumină diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, mare parte dintre ei tineri şi foarte tineri.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2017. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Ziua Pământului 2017. NASA ne oferă ocazia să „adoptăm” o parte din Terra şi lansează un SOS către extratereştri FOTO

ZIUA PĂMÂNTULUI 2017. În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2017. Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 192 de ţări.

ZIUA PĂMÂNTULUI 2017. În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.