Ziua Porţilor Deschise şi SuperCupa României la Kartig electric, evenimente la Bucureşti

Ziua Porţilor Deschise la subunităţile pompierilor din Bucureşti şi Ilfov şi expoziţie de tehnică, la împlinirea a 173 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari în Capitală

19 aug. 2017, 04:19
Ziua Porţilor Deschise şi SuperCupa României la Kartig electric, evenimente la Bucureşti

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov organizează, sâmbătă, o expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor, susţinute de pompieri-paramedici, cu ocazia împlinirii a 173 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari în Capitală. Mai mult, toate subunităţile operative ale pompierilor din Bucureşti şi din Ilfov vor fi deschise pentru public.

Astfel, sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, este „Ziua Porţilor Deschise” la toate subunităţile operative ale pompierilor din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, pentru oricine vrea să le viziteze.

După-amiază, între orele 17.00 şi 21.00, ISU Bucureşti – Ilfov organizează, în parcurile Carol I (intrarea de la Fântâna Zodiac) şi Alexandru Ioan Cuza (intrarea din strada Liviu Rebreanu), o expoziţie de tehnică, fiind prezentate echipamentele folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor, precum şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor medical, susţinute de pompieri-paramedici.

„Aceste activităţi au atât caracter de informare a cetăţenilor cu privire la misiunile şi activităţile desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, cât şi rolul de pregătire a unei conduite preventive în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, spun reprezentanţii ISU Bucureşti – Ilfov.

În data de 18 august 1844, a fost semnat actul de înfiinţare a primei formaţiuni de militari bucureşteni, după ce domnitorul Ţării Româneşti, Gheorghe Dimitrie Bibescu, a creat o unitate militară pentru ajutorul populaţiei şi protejarea acesteia în lupta cu focul. Proiectul de organizare a serviciului public a fost pus în dezbaterea Adunării Obşteşti în data de 8 ianuarie 1844, iar după analize şi modificări în 18 august 1844 a fost semnat actul de înfiinţare a primei formaţiuni de pompieri militari bucureşteni.

Restricţii rutiere, duminică, pe Calea Victoriei din Capitală, pentru “SuperCupa României la Kartig electric”

Restricţii rutiere vor fi impuse, duminică, pe Calea Victoriei din Capitală, unde se va desfăşura „SuperCupa României la Kartig electric”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Capitalei a anunţat că, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, duminică, se desfăşura evenimentul sportiv „SuperCupa României la Kartig electric”, pe următorul traseu: Calea Victoriei – str. Walter Mărăcineanu – aleea din faţa Sălii Palatului – breteaua din faţa Muzeului de Artă.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, între orele 08..00-12.00, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Victoriei (tronsonul cuprins între Bd. Dacia şi str. Ion Câmpineanu), pe str. Ştirbei Voda (tronsonul curprins între str. Berzei şi Calea Victoriei) şi pe str. Walter Mărăcineanu (tronsonul curprins între Calea Victoriei şi str. Ion Câmpineanu ).

De asemenea, sâmbătă, între orele 10.00 – 18.00 vor avea loc testări şi iniţieri pentru copii, în Piaţa George Enescu.

Rutele ocolitoare sunt: Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Bd. Lascăr Catargiu; Str. Buzeşti – Str. Berzei – Splaiul Independenţei.

Brigada Rutieră Bucureşti le solicită şoferilor să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

viewscnt