10 semne că ai putea avea CANCER. Nu le ignora

Specialistii au analizat ultimele descoperiri in domeniu si au gasit 10 semne care prevestesc boala secolului – este vorba de cancer! De la o banala tuse, pana la o rana care nu se vindeca, toate sunt semnale ingrijoratoare! Vezi daca nu cumva le ai si tu!

06 feb. 2016, 09:47
10 semne că ai putea avea CANCER. Nu le ignora

O tuse care nu mai trece poate fi printre primele semne pentru cancer la plamani, in vreme de o alunita care isi schimba forma indica o forma de cancer la piele. Pierderea brusca in greutate, dificultati la inghitire, un furuncul sau sangerari inexplicabile se numara printre cele 10 semne ca ai cancer! Afla explicatiile specilistilor!

Recent, doua mari personalitati din lumea muzicii si a filmului s-au stins prea devreme din cauza cancerului – cantaretul David Bowie (cancer la plamani) si actorul Alan Rickman (cancer pancreatic). Cei doi au avut simptome specifice, insa au descoperit boala prea tarziu si tratamentele nu au mai avut efect.

1. O tuse persistenta – semnal de alarma pentru cancer pulmonar. Din pacate, cancerul pulmonar isi arata coltii atunci cand boala a avansat si e prea tarziu pentru a se trata. Unul dintre simptomele care te ajuta sa previi acest lucru este o tuse cronica sau „tusea fumatorului”, pentru care ar fi bine sa faci analize. Daca este vorba si despre dificultati de respiratie sau tuse cu sange, este deja cazul sa te ingrijorezi.

2. O alunita care isi schimba aspectul – este unul dintre acele semne care prevesteste cancerul de piele. Melanoma este unul dintre formele de cancer de piele care este fatal si poate aparea in orice regiune a corpului, dar cel mai frecvent se observa aparitia sa pe spate, pe picioare, pe maini sau pe fata. De cele mai multe ori, melanoma se extinde catre organe, devenind metastazic. Cum stii ca o alunita este un semnal de alarma? Atunci cand isi schimba forma, culoarea, se mareste, sangereaza, se usuca sau este dureroasa, clar trebuie sa mergi la dermatolog!

Semne Cancer - 10 semnale care te pot ingrijora

3. Afectiuni ale intestinelor – semn pentru… cancer la intestine. Sange in fecale, dureri abdomninale, chiar si o banala balonare sau orice anomalie a sistemului digestiv pot fi primele semne pentru cancer intestinal. Aceasta forma de cancer este diagnostica frecvent la persoane cu varste de peste 60 de ani, asadar este bine sa fii atent la functionarea intestinelor odata cu inaintarea in varsta.

4. O rana care nu se vindeca – semnal pentru mai multe timpuri de cancer. O rana in cavitatea bucala care nu se vindeca este, cel mai des, un simptom pentru cancerul oral, conform Centrului de Tratament pentru Cancer din America, scrie Daily Mail. De asemenea, medicii spun ca trebuie sa mergi imediat la specialist daca ai o rana care nu se vindeca in orice parte a corpului. In general, corpul isi vindeca singur ranile intr-o saptamana, maxim doua.

5. Dificultati de inghitire – semnalizeaza cancerul esofagian. In afara cazului in care nu suferi de vreo raceala si daca dificultatile de inghtire nu dispar in decurs de 2 saptamani, mergi la medic, deoarece simptomul cheie pentru cancer de esofac este durerea si senzatia de disconfort la inghitire.

Mai multe detalii, pe revista Teo