70% din populaţia lumii va folosi smartphone-uri până în 2020

Un procent de 70% din populația lumii va utiliza smartphone-uri până în 2020, iar 90% dintre oameni vor locui în zone acoperite de rețele de broadband mobil, potrivit unu studiu de profil remis marți AGERPRES.

09 iun. 2015, 10:14
70% din populaţia lumii va folosi smartphone-uri până în 2020

Numărul de abonamente pentru smartphone-uri se va dubla, ajungând la un total de 6,1 miliarde.

Până în 2020, 80% din traficul mobil de date va fi generat de smartphone-uri. America de Nord și Europa vor fi în continuare regiunile cu cel mai intens trafic pe Internet raportat la numărul total de smartphone-uri. Traficul video va crește anual cu câte 55% până în 2020, impulsionat de serviciile de streaming video și de includerea de mai mult video în conținutul media și publicitar„, arată raportul Ericsson Mobility Report.

Potrivit documentului, în piețele dezvoltate, creșterea va fi generată de numărul mai mare de dispozitive deținute de fiecare persoană în parte în timp ce, pe piețele în dezvoltare, creșterea va fi susținută prin adăugarea de noi utilizatori, pe măsură ce smartphone-urile vor deveni mai accesibile ca preț. Aproape 80% din noile abonamente de smartphone-uri vor fi încheiate în regiuni precum Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa.

În plus, creșterea în popularitate a smartphone-urilor va conduce și la un avans accelerat al traficului de date. Astfel, traficul mobil inițiat de pe smartphone-uri se va majora de 10 ori până în 2020, ajungând să reprezinte 80% din traficul total de date.

Creșterea numărului de aplicații disponibile, precum și costurile în scădere ale modemurilor vor contribuit la mărirea numărului de dispozitive conectate documentul estimând un total de 26 de miliarde de dispozitive conectate până în 2020.

Traficul video mobil va crește cu 55% anual până în 2020 și va reprezenta aproximativ 60% din traficul mobil de date înregistrat la finalul perioadei. „Creșterea aceasta va fi, în mare, posibilă ca urmare a faptului că utilizatorii încep să prefere servicii de streaming video, iar conținutul video este din ce în ce mai des inclus în știri, reclame și platforme de social media”, se mai arată în raportul citat.

Citeşte şi O nouă tehnologie oferă smartphone-urilor două ore de baterie după doar 5 minute de încărcare