A fost inventat telefonul care nu poate fi ascultat. Vezi când apare pe piaţă Blackphone

Compania de securitate Silent Circle şi Geeksphone, o companie care activează în domeniul producţiei de telefoane, va scoate pe piaţă un telefon care nu poate fi ascultat. Blackphone va putea cripta comunicaţiile, ferindu-l pe utilizator de orice tip de urmărire.

16 ian. 2014, 10:01
A fost inventat telefonul care nu poate fi ascultat. Vezi când apare pe piaţă Blackphone

Cel care a creat serviciul de criptare PGP (Pretty Good Privacy), Phil Zimmerman, a avut ideea acestei invenţii, telefonul fiind denumit Blackphone, informează ziarulevenimentul.ro.

El este o alternativă pentru cei care ţin mult la viaţa lor privată şi la confidenţialitatea datelor proprii.

Telefonul rulează programul de operare Android, el putând fi folosit pentru a trimite mesaje, pentru efectuarea de apeluri video şi chiar pentru expedierea de fişiere. El este dotat şi cu un sistem de operare special, denumit PrivatOS.

Deocamdată, nu se cunosc prea multe detalii tehnice despre acest telefon, ele fiind ţinute secrete. Blackphone este un proiect comun al companiei de securitate Silent Circle şi al celei din domeniul producţiei de telefoane, Geeksphone. Mai multe detalii despre acest smartphone inedit vor fi făcute publice în februarie 2014.