SCANDAL LA NIVEL ÎNALT. Telefonul Angelei Merkel, interceptat de Serviciile Secrete americane. Obama neagă

Telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel a fost interceptat de serviciile de spionaj americane, a anunţat Biroul şefului Guvernului german, precizând că Merkel l-a sunat pe preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere explicaţii. Preşedintele Statelor Unite i-a transmis cancelarului german că serviciile de informaţii americane nu i-au interceptat telefonul.

23 oct. 2013, 18:30
SCANDAL LA NIVEL ÎNALT. Telefonul Angelei Merkel, interceptat de Serviciile Secrete americane. Obama neagă

Biroul cancelarului german a comunicat miercuri că există informaţii că telefonul mobil al Angelei Merkel a fost interceptat de servicile secrete americane, relatează Sky News, citat de Mediafax.

Citeşte şi UE, principala ŢINTĂ a spionajului NSA, potrivit unor documente ale lui Snowden

În acest context, cancelarul german l-a sunat miercuri pe preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere clarificări. „Cancelarul i-a transmis preşedintelui Obama că, dacă informaţiile se vor confirma, această situaţie este total inacceptabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Zilele trecute, presa a dezvăluit activităţi intense ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA) de interceptare a telefoanelor cetăţenilor francezi, Parisul catalogând acţiunile drept „inacceptabile”. În august, presa a dezvăluit activităţi de spionaj ale serviciilor secrete americane care vizau oficiali UE şi din ţări europene, inclusiv germani.

 Citeşte şi Prima înregistrare cu Edward Snowden, în Rusia. El avertizează în legătură cu pericolele spionajului