Au găsit o cutie sub ALTARUL unei biserici. Cand au deschis-o preoţii au ÎNMĂRMURIT

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu este cunoscuta ca facatoare de minuni. Icoana de la Hadambu este una dintre cele mai puternice icoane facatoare de minuni din tara, pentru ca din ochii Maicii Domnului izvoraste un mir cu putere miraculoasa, spun credinciosii.

07 dec. 2014, 16:33
Au găsit o cutie sub ALTARUL unei biserici. Cand au deschis-o preoţii au ÎNMĂRMURIT

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Manastirea Hadambu a fost pictata in anul 1938 de preotul Octavian Zmau din Roman. Ea a fost donata Manastirii Hadambu de ieromonahul Iov Mazilu, staretul asezamantului.

Inchisa timp de 32 de ani

Timp de 32 de ani icoana a stat ascunsa in Sfantul Altar al bisericii manastiresti, intr-o lada. Dupa redeschiderea manastirii in 1992, icoana a fost gasita si asezata spre inchinare si cinstire de catre monahii manastirii.

Ulterior aceasta a fost imbracata in foita de aur, ferecata in argint, iar coroanele Maicii Domnului si ale Pruncului Hristos au fost decorate cu pietre pretioase (smaralde, rubine).

Minunile de la Mănăstirea Nicula. Oamenii se vindecă miraculos în urma rugăciunilor din lăcaşul sfânt VIDEO

De sarbatoarea Bobotezei din anul 1992 icoana a izvorat pentru prima data mir, astfel de evenimente miraculoase petrecandu-se de mai multe ori cu ocazia sarbatorilor Bisericii in decursul anilor.

Icoana de la Hadambu o infatiseaza pe Maica Domnului purtand pe Pruncul Iisus pe mana dreapta, asemanandu-se cu Icoana Maicii Domnului „Axion Estin” din Biserica Protaton din Sfantul Munte Athos.

coana este unica in Romania tocmai din acest motiv. Il infatiseaza pe pruncul Iisus tinut pe mana dreapta a Maicii Domnului si nu pe cea stanga, ca in restul icoanelor, potrivit bzi.ro.

Vindecari miraculoase: Un preot bolnav de leucemie, din Brasov, povesteste ca si-a trimis sotia sa atinga hainele sale preotesti de icoana, iar apoi s-a imbracat si a slujit cu ele. Dupa o saptamana, preotul si-a refazut analizele si acestea au iesit bine, se vindecase.