AUTOMOBILUL de VIS: Cele mai ingenioase CREAŢII pe PATRU ROŢI – GALERIE FOTO

Designerii şi fabricanţii de automobile se întrec în creaţii care mai de care mai sofisticate. O expoziţie de adevărate bijuterii pe patru roţi, care arată evoluţia acestora, a fost deschisă la High Museum of Art, din Atlanta, Georgia.

03 aug. 2014, 08:33

Concept, design, mărime, formă, culoare, clasic, modern… Aceste provocări au stârnit la maximum, de-a lungul timpului, imaginaţia creatorilor de automobile ce sunt mai mult decât o simplă maşină. Iată câteva dintre creaţiile care au fost expuse în America, la High Museum of Art din Atlanta, Georgia.

1. Modelul Edsel Ford 40 Special Speedster, din 1934, astfel cum a fost conceput de Edsel Ford şi  Eugene T “Bob” Gregorie.

2. Modelul Bugatti 57S Competition Coupe Aerolithe, recreat, din 1935: Design de Jean Bugatti şi Joseph Walter şi restaurat de Guild of Automotive Restorers.

 3. Modelul Stout Scarab, 1936, conceput de William B Stout.

 4. Automobilul supranumit şi „Oul electric”, un prototip din 1942, care nu a fost niciodată produs în serie, a fost realizat de Paul Arzens.

Vezi şi Logan a împlinit 10 ani. Dacia lansează o serie limitată a automobilului GALERIE FOTO

5. Inginerul Norman Timbs a creat automobilul „Timbs Special” în 1947, în exclusivitate pentru el însuşi.  A lucrat doi ani la creaţia sa şi a cheltuit în acea vreme 10.000 de dolari pentru această maşină exclusivă. 

6. După cel de-al Doilea Război Mondial, compania General Motors avea nevoie de o schimbare în designul automobilelor sale. Planurile pentru o nouă maşină după care să se întorcă capetele au început în 1946, iar în 1951, a ieşit modelul Le Sabre XP-8.

7. General Motors perezenta publicului american una dintre noile sale creaţii. În 1956 apărea Buick Centurion XP-301. 

8. Una dintre creaţiile automobilistice care au apărut la Motorama a fost Cadillac Cyclone XP-74. Inspirat de aviaţie,  modelul a fost realizat în 1959 de Harley J Earl şi Carl Renner.

9. Creaţia lui Marcello Gandini,  Lancia (Bertone) Stratos HF Zero a fost expusă publicului în 1970, la un salon de automobile din Torino, Italia

10. Cu design futurist, între automobil şi avion, General Motors realizează în 1953 modelul Firebird I XP-21.