Bărbaţi prinşi când furau motorină din TIR-urile parcate pe A1

Doi bărbaţi din Dâmboviţa sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi că furau motorină din TIR-urile oprite în parcările de pe A1, Râmnicu-Vâlcea – Deva, folosind o pompă specială şi descărcând motorina furată direct într-un rezervor de mari dimensiuni ascuns în remorca unui camion.

31 ian. 2018, 16:45
Bărbaţi prinşi când furau motorină din TIR-urile parcate pe A1

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că bărbaţii în vârstă de 38 şi respectiv 40 de ani, din judeţul Dâmboviţa, au fost prinşi în flagrant în timp ce furau motorină dintr-un TIR oprit într-o parcare de pe A1, în dreptul localităţii Câlnic din judeţul Alba.

Prodan a spus că cei doi hoţi foloseau o pompă specială cu care trăgeau motorina din rezervorul TIR-ului vizat şi apoi o descărcau direct într-un rezervor de mari dimensiuni ascuns în remorca unui camion.

Potrivit sursei citate, bărbaţii nu atrăgeau foarte multe suspiciuni deoarece nu foloseau recipiente pentru a descărca motorina ci opreau direct camionul lângă TIR-ul din care doreau să fure şi apoi montau pompa la rezervorul acestuia până când goleau cea mai mare cantitate.

În camionul cu care se deplasau cei doi, poliţiştii au găsit un rezervor, cu o capacitate de 1.000 de litri şi o pompă electrică ce era folosită la sustragerea de combustibil. De altfel, în rezervorul respectiv, poliţiştii au găsit 935 de litri de motorină ce ar proveni din furturi.

Poliţiştii au stabilit că cei doi bărbaţi sunt bănuiţi şi de comiterea altor două furturi de combustibil, din camioane sau TIR-uri parcate, iar acum se încearcă să se stabilească întreaga activitate infracţională a acestora. Cei doi sunt cercetaţi sub control judiciar pentru comiterea infracţiunii de furt.

Citeşte şi Percheziţii la persoane bănuite de furt de lemne