Care este starea copiilor cu SHU internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală

Doi dintre cei trei copii cu sindrom hemolitic uremic internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală fac în continuare dializă, iar unul dintre aceştia, fetiţa din Braşov, are manifestări neurologice şi primeşte tratament pentru edem cerebral.

23 mart. 2016, 10:25
Care este starea copiilor cu SHU internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală

Toţi cei trei copii cu sindrom hemolitic uremic sunt internaţi, miercuri, în secţia de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”, iar doi dintre aceştia, din Feteşti şi Braşov, fac în continuare dializă peritoneală, notează news.ro.

Fetiţa în vârstă de doi ani din Braşov a început să prezinte manifestări neurologice, somnolenţă, pusee de hipertensiune arterial, primeşte tratament pentru edem cerebral, are în continuare retenţie mare de azot, iar miercuri va fi supusă unui examen computer tomograf.

Din 29 ianuarie au fost transferaţi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

CITEŞTE ŞI Rezultatele în cazul anchetei bebeluşilor cu SHU, discutate cu Centrul European. Se recomandă continuarea anchetei

Ulterior au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii.

Comisia Europeană a emis o alertă referitoare la infectarea cu E.Coli a unui sortiment de brânză de la fabrica din judeţul Argeş, după ce un copil din Italia s-a îmbolnăvit în urma consumării produsului cumpărat de la un magazin românesc din Florenţa.