Caz şocant la Vaslui. O mamă aşteaptă de două luni trupul bebeluşului de la morgă

Cadavrul unui bebeluş este ţinut de două luni la morga Spitalului Judeţean Vaslui. Familia a fost trimisă acasă, în repetate rânduri cu sicriul gol. Totul pentru că nu a fost eliberat certificatul de naştere pentru a se putea întocmi actele de deces.

RomaniaTV.net
23 ian. 2019, 07:05
Caz şocant la Vaslui. O mamă aşteaptă de două luni trupul bebeluşului de la morgă

O familie din localitatea Gura Idrici, comuna Rosiesti trece prin momente greu de imaginat dupã ce trupul neînsufletit al bebelusului abia nãscut zace la morga Spitalului Judetean Vaslui si autoritãtile refuzã sã-l dea familiei pentru a fi îngropat.

Si asta pentru cã cei din Primãria Rosiesti nu elibereazã certificatul de nastere pentru ca Medicina Legalã sã poatã întocmi actele de deces chiar dacã, în acest caz, a fost fãcutã deja o necropsie si a fost deschis dosar penal de cãtre IPJ Vaslui.

Povestea a început pe 20 noiembrie anul trecut când Elena Climescu, însãrcinatã în luna a 8-a, a solicitat ambulanta, pentru cã nu se simtea bine. Pânã la venirea salvatorilor, femeia a nãscut acasã dar, din pãcate, în scurt timp, nou-nãscutul a decedat, potrivit vremeanouă.ro.

Se asteaptã eliberarea certificatului de nastere. Angajații de Primãria Rosiesti nu au eliberat certificatul de nastere pentru cã nu li s-a prezentat niciun document medical care sã ateste cã fãtul s-a nãscut viu.