Gorghiu, PNL: E important ca ÎCCJ să soluţioneze de urgenţă dosarul Klaus Iohannis

PNL respectă decizia instanţei de a se pronunţa pe 30 septembrie, dar consideră că este important că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) să soluţioneze de urgenţă dosarul liderului liberal Klaus Iohannis, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al partidului, Alina Gorghiu, relatează Agerpres.

25 sept. 2014, 15:21
Gorghiu, PNL: E important ca ÎCCJ să soluţioneze de urgenţă dosarul Klaus Iohannis

Potrivit acesteia, candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţia România este una ‘certă’.

‘Din respect pentru români, pentru milioanele de oameni care şi-au exprimat susţinerea faţă de prezidenţiabilul ACL, este esenţial ca această speţă să fie lămurită înainte de începerea campaniei, dintr-un motiv foarte simplu: această confruntare electorală trebuie să fie una sănătoasă şi nu una viciată de subiecte false’, a afirmat Gorghiu, într-un comunicat de presă.

Ea spune că românii au dreptul ca în această campanie electorală să afle cum va arăta viitorul României în viziunea candidaţilor la prezidenţiale, nu să asiste la ‘dispute sterile’ care, apreciază purtătorul de cuvânt liberal, încearcă să mute accentul de la lucrurile cu adevărat importante pentru cetăţeni.

Alina Gorghiu aminteşte că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a câştigat în prima instanţă, la Curtea de Apel Alba, şi îşi exprimă ‘toată încrederea’ că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va menţine acelaşi verdict.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat joi dezbaterile pe admisibilitatea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate în procesul de incompatibilitate al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis. Magistraţii ar fi trebuit să analizeze o chestiune de procedură, respectiv raportul asupra admisibilităţii în principiu a recursului ANI, însă această analiză a fost amânată pentru 30 septembrie.