Igor Dodon în Turcia, de Ziua Naţională a acestei ţări

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde luni o vizită oficială în Turcia, chiar de Ziua Naţională a acestei ţări. Cu acest prilej site-ul preşedinţiei de la Chişinău publică un mesaj al lui Igor Dodon adresat preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în care se constată "evoluţia pozitivă a relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre Republica Moldova şi Republica Turcia, relaţii care se dezvoltă sub semnul armoniei şi al sprijinului reciproc', informează luni Radio Chişinău.

RomaniaTV.net
29 oct. 2018, 11:09
Igor Dodon în Turcia, de Ziua Naţională a acestei ţări

Mesajul preşedinţiei moldovene face referire şi la vizita lui Recep Tayyip Erdogan în Republica Moldova, în perioada 17-18 octombrie 2018, care, potrivit lui Igor Dodon, a consemnat ‘trecerea raporturilor bilaterale la nivel de parteneriat strategic’.

Pe contul său de Facebook, Igor Dodon scrie că în cadrul vizitei în Turcia va participa la deschiderea celui de-al treilea aeroport din Istanbul, care va fi unul din cele mai mari aeroporturi din lume, potrivit Agerpres.

Igor Dodon se va afla miercuri şi joi, 31 octombrie şi 1 noiembrie, într-o vizită la Moscova, unde va purta discuţii inclusiv cu Patriarhia Rusa, în încercarea de a conveni asupra unei alte date pentru vizita patriarhului Kiril în Republica Moldova, după ce şeful Bisericii Ortodoxe Ruse şi-a amânat, săptămâna trecută, venirea la Chişinău, potrivit Agerpres.

Despre vizita oficială în Federaţia Rusă, Dodon a mai anunţat că va avea o întrevedere şi cu preşedintele rus Vladimir Putin. De asemenea, echipa preşedintelui moldovean va avea întrevederi cu reprezentanţii Dumei de Stat a Rusiei.

Dodon a explicat că în cadrul întrevederii ar putea discuta cu partea rusă despre liberalizarea exportului pentru unele tipuri de mărfuri moldoveneşti.