Ludovic Orban: Traian Băsescu putea să-l demită pe Florian Coldea

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat că fostul președinte Traian Băsescu îl putea demite pe Florian Coldea dacă împărtășea suspiciunile Elenei Udrea despre prim-adjunctul șefului SRI.

16 feb. 2015, 09:21
Ludovic Orban: Traian Băsescu putea să-l demită pe Florian Coldea

„Preşedintele putea să-l elibereze din funcţie pe prim-adjunctul SRI, deoarece numirea e atributul preşedintelui, aşa că să nu mai facă pe niznaiul Traian Băsescu! Iar dacă ar fi avut orice fel de dubiu legat de Florian Coldea, ar fi putut sa-l elibereze din funcție și în ultima zi de mandat de președinte. Povestea asta că știa de Coldea și că el nu are nicio atribuție în ce priveşte funcționarea SRI e o gogoașă care e servită marelui public”, a spus deputatul Ludovic Orban, la Digi 24.

Afirmaţia lui Orban vine după ce Traian Băsescu a declarat recent că Elena Udrea i-a spus ce bănuieli are cu privire la Florian Coldea, dar că nu avea pârghiile necesare pentru a lua măsuri. Liderul PNL a atras, însă, atenţia, că Băsescu nici nu a atras atenţia celor care aveau aceste pârghii.  „A sesizat președintele comisia SRI sau nu? Nu a făcut-o, m-am interesat la președintele comisiei de control al SRI!”, a spus, în replică, deputatul PNL Ludovic Orban.

El crede că audierea lui Traian Băsescu e necesară și se va produce mai devreme sau mai târziu. „După părerea mea, întreaga activitate desfășurată de Elena Udrea în ultimii zece ani, în mandatul de președinte al lui Traian Băsescu, s-a făcut în mare parte cu informarea și cu acordul președintelui”, a punctat deputatul liberal.

Citeşte şi DENUNŢUL ELENEI UDREA depus la DNA. Documentul integral – noi dezvăluiri şi acuzaţii