Macron l-a primit pe preşedintele SUA la Palatul Elysee. Trump: Vrem o Europă puternică, să ajutăm Europa, dar în mod corect

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a primit, sâmbătă, pe omologul său american Donald Trump, la Palatul Elysee. Cei doi au convenit că Europa trebuie să contribuie mai mult pentru apărare, relatează Reuters şi Le Figaro, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
10 nov. 2018, 15:10
Macron l-a primit pe preşedintele SUA la Palatul Elysee. Trump: Vrem o Europă puternică, să ajutăm Europa, dar în mod corect

Presa franceză a remarcat faptul că la întâlnirea de la Palatul Elysee, Macron şi-a pus mâna pe genunchiul liderului american şi l-a numit pe Trump prietenul său. La rândul său, Trump a spus că şi el îl consideră pe Macron un prieten foarte bun, cu care are multe în comun.

“Vrem o Europă puternică. Este foarte important pentru noi. Vrem să ajutăm Europa, dar în mod corect. În acest moment împărţirea poverii a fost în mare parte asupra SUA”, a mai afirmat Trump.

Macron a spus că împărtăşeşte sentimentele lui Donald Trump, precizând că ar vrea ca Europa să suporte o mai mare parte a apărării în cadrul NATO.

Donald Trump ar fi trebuit să viziteze sâmbătă un cimitir american din Bois Belleau, din nordul Franţei. Vizita a fost însă anulată din cauza vremii nefavorabile.

Trump se află în Franţa  cu ocazia comemorărilor centenarului sfârşitului Primului Război Mondial.