Noi dezvăluiri şocante despre stăpânii de sclavi din Argeş. Primeau lunar bani de la stat

Stăpânii de sclavi de la Berevoeşti primeau lunar bani de la primărie, ca ajutor social. În schimb, la percheziţii, în casele lor, mascaţii au găsit sume uriaşe de bani.

17 iul. 2016, 17:17
Noi dezvăluiri şocante despre stăpânii de sclavi din Argeş. Primeau lunar bani de la stat

La percheziţiile făcute în casele stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti au fost confiscaţi peste 200.000 lei, aproape un kilogram de bijuterii din aur, dar şi trei autoturisme. Asta în condiţiile în care opt dintre cei 38 de stăpâni de sclavi beneficiau de ajutor social. Ei rpimeau lunar între 150 şi 500 de lei, în funcţie de numărul de membri ai familiei.

Dintotdeauna au avut, de când s-a înfiinţat ajutorul social. Dacă se încadrează în prevederile legale suntem obligaţi să le dăm ajutor social„, a recunoscut primarul comunei, Florin Proca.

Citeşte şi Dezvăluiri cutremurătoare despre sclavii de la Berevoeşti. Inclusiv primarul i-ar fi folosit la muncă

Autorităţile locale ştiau despre această afacere, iar un viceprimar a povestit la România TV că primarul este rudă cu mai mulţi dintre suspecţii reţinuţi acum.

Conform anchetatorilor, din 2008 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos, procurat atât legal, cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale. Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai multe persoane, minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitînd de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit în gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat. Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei.