Poluare EXTREMĂ. A ASPIRAT aer din Beijing timp de 100 de zile şi a făcut o cărămidă din ce a găsit în aspirator

Chinezii din Beijing spun că nu au mai văzut soarele, luna şi stelele de luni întregi, din cauza norului dens de smog de deasupra metropolei. Şi asta pentru că poluarea în capitala Chinei a atins cote uriaşe. Un artist s-a gândit să profite de acest lucru şi, totodată, să tragă şi un semnal de alarmă.

RomaniaTV.net
04 dec. 2015, 15:13

Timp de 100 de zile, bărbatul, pe numele lui de scenă „Nut Brother”, a stat cu un aspirator industrial pornit în centrul Beijingului şi a aspirat… aer. Nu a făcut-o în speranţa că va reuşi să reducă gradul de poluare, ci pentru a arăta tuturor ce inhalează el şi concetăţenii săi.

Pe 30 noiembrie, în ziua 100 a proiectului său, bărbatul a amestecat conţinutul sacului de aspirator cu argilă şi a dus cutia la o fabrică de cărămizi, pentru a fi prelucrat conţinutul.


Nut Brother recunoaşte că în cele trei luni în care s-a plimbat cu aspiratorul prin diverse zone din Beiing nu a adunat chiar atât de mult praf. Mai exact, în sacul aspiratorului a găsit cam 100 de grame de praf, pe care le-a combinat apoi cu mai multe kilograme de argilă. Dar cărămida sa va fi un simbol, spune bărbatul: „Nu fac vreun studiu ştiinţific, dar vreau să arăt că aerul din Beijing este foarte murdar şi că este nevoie de o relaţie mai bună între om şi natură”.