Ponta: Îi protejăm pe români, mai ales pe cei cu venituri mici, de majorarea facturilor la gaze

Premierul Victor Ponta transmis miercuri dimineața, într-o postare pe Facebook, că Guvernul și-a propus să ia măsuri și să colaboreze cu instituțiile UE astfel încât prețul gazelor naturale să nu crească, iar cetățenii, mai ales cei cu venituri mici, să fie protejați de majorarea facturilor.

RomaniaTV.net
17 sept. 2014, 07:50
Ponta: Îi protejăm pe români, mai ales pe cei cu venituri mici, de majorarea facturilor la gaze

„Guvernul și-a propus să țină prețul la gaze cât mai mic și să îi protejăm pe români, mai ales pe cei cu venituri mici, de majorarea facturilor”, a scris premierul pe Facebook.

Decizia Executivului este posibilă datorită negocierilor purtate între Departamentul pentru Energie și Comisia Europeană, căreia i s-a propus să accepte menținerea prețului actual al gazelor produse intern în România cel puțin până la 1 iulie 2016. Astfel, creșterea de preț programată pentru 1 octombrie este anulată.

„Este dovada faptului că din independența energetică în creștere a României și din colaborarea cu instituțiile Uniunii Europene putem avea foarte multe de câstigat!”, concluzionează Victor Ponta.

Ministrul delegat pentru Energie,Razvan Nicolescu, a declarat marți că Guvernul va suspenda pe termen nedeterminat liberalizarea prețului gazelor naturale produse în România și destinate consumului populației și va prelungi cu cel puțin doi ani și jumătate dereglementarea pieței gazelor pentru companii.