PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Weekend-ul începe sub semnul caniculei, de duminică se anunţă ploi torenţiale

Weekend-ul începe cu temperaturi ce ajung la 35 de grade, inclusiv în Bucureşti, dar treptat vor exista exista condiţii de instabilitate la nivelul între ţări, fără însă să asistăm la schimbări semnificative sau de durată în evoluţia vremii.

17 aug. 2018, 14:48
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Weekend-ul începe sub semnul caniculei, de duminică se anunţă ploi torenţiale

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor țării, dar cu precădere în regiunile sudice și sud-estice unde izolat va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. În special după-amiaza și seara, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări temporare, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie în zonele de munte, local în centrul și în nord-estul țării și pe spații restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități local în regiunile sudice și de sud-est. Minimele termice vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Minima termică va fi de 20…21 de grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Duminică, vremea se va menține călduroasă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi ridicat în special în sud și sud-vest. Instabilitatea atmosferică se va manifesta începând din orele după-amiezii prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse la munte și cu caracter local în sudul, estul și parțial în centrul țării. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade.

Duminică, la Bucureşti, vremea va fi călduroasă, dar ușor instabilă. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara va crește probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Minima termică va fi de 18…20 de grade.

Luni, vremea va fi în continuare călduroasă în zonele de câmpie și de podiș. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, în Oltenia, local în sudul Banatului, Transilvania, Muntenia, Dobrogea și pe arii mai restrânse în Maramureș și Moldova. Izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de cele din ziua precedentă în sudul țării, se vor încadra între 25 și 34 de grade, iar cele minime în general între 13 și 21 de grade.

Luni, la Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă, deși temperatura aerului va marca o ușoară scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, însă după orele amiezii va crește probabilitatea pentru înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.